E. Jennings pasidalijo mintimis, kaip su vaikais kalbėti apie seksą ir biseksualumą | kl.lt

E. JENNINGS PASIDALIJO MINTIMIS, KAIP SU VAIKAIS KALBĖTI APIE SEKSĄ IR BISEKSUALUMĄ

  • 6

Sekmadienį "Lietuvos balso" dalyviui Gražvydui Sidiniauskui prisipažinus apie savo homoseksualumą, o  vėliau – apie biseksualumą, į jo drąsų žingsnį sureagavo ir dainininkė bei trijų vaikų mama Erica Jennings. 

Socialiniame tinkle "Facebook" moteris teigė, kad paaiškinti apie asmens seksualinę orientaciją yra labai nesudėtinga. Trijų vaikų mama tikina, kad vaikai neturi nusistatymų, tad tėvams tereikia įsisavinti kelias pamokas. 

"Taigi, svarbu vaikui paaiškinti, kad vyras su moterimi gali įsimylėti, tačiau pamilti gali ir vyras vyrą arba moteris moterį. Kartais, vyrui ar moteriai gali patikti tiek vyrai, tiek moterys. Kodėl? Nes meilėje neegzistuoja taisyklės – ši šventa ir galinga energija sklinda iš žmogaus širdies ir sielos. Su šia energija reikia elgtis labai atsakingai, nes ji labai galinga. Svarbiausia, gerbti žmones ir jų neįžeisti", – socialinėje erdvėje angliškai dėstė moteris. 

Žinoma dainininkė aprašė ir savo vaikų reakciją. "O, mes nežinojom, kad vyras gali vesti vyrą. Ok", – sakė jos ir dainininko Jurgio Didžiulio 8-erių ir 10-ties metų vaikai. Moteris prisipažino, kad prieš kelis metus šeimoje buvo kalbama ir apie asmenų kūnus ir jų lytinius organus. Moteris paaiškino, kad jų lytinius organus gali liesti tik jie patys, o apie suaugusiųjų tokį norą privalo sužinoti mažylių tėvai. Vaikams buvo paaiškinta, kad kito žmogaus lytiniais organais negali domėtis nei draugai, nei pažįstami žmonės. 

"Žinoma, mes kalbėjomės ir apie seksą, žmonių susitarimą, kontracepciją ir menstruacijas. Norėjau, kad vaikai išgirstų tiesą iš mūsų, o ne klausytųsi aplinkui pasitaikančių nesąmonių", – moteris yra įsitikinusi, kad apsaugoti vaikus galima tik su jais atvirai kalbantis ir diskutuojant. 

"Taigi, kai kas nors tiesioginiame televizijos eteryje prisipažįsta, kad yra biseksualus, o vaikai paklausia, ką tai reiškia, tereikia paprasčiausiai atsakyti. Tai žmogus, kuris gali įsimylėti ir vyrą, ir moterį. Juk taip paaiškinti nėra sudėtinga“.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

d

labai pavirsutiniskas poziuris. taip daug kas masto, bet nemato problemu giliau. siais laikais buti pritarianciam lgbt veiklai yra paprasciausia mada, nes "meilei neegzistuoja jokios ribos". lgbt veikla vien ties geju ir lesbieciu santykiais nesibaigia. nuo pat darzelio norima suklaidinti zmogu, kad neegzistuoja lytis, ir jis turi teise pasirinkti, kuo nori buti dabar. vaikiski zaidimai, po kuriu ateityje laukia identiteto problemos ir dar didesnis nepritapimas visuomeneje.

s

Nu dainininkė, tiesiog, proto bokštas...

Aurika

Manau, kad TV labai trūsta psichologinio pobūdžio šviečiamųjų laidų, nes temų kaip ir problemų yra begalės. Būtų labai šaunu, kad jos būtų gvildenamos ir plačiajai auditorijai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS