G. Žemaitė jau žino kūdikio lytį | kl.lt

G. ŽEMAITĖ JAU ŽINO KŪDIKIO LYTĮ

  • 13

Šiuo metu laukimu gyvenančios televizijos laidų vedėjos Gerdos Žemaitės prioritetas yra derinti darbą ir poilsį.

Žinoma moteris yra pasakojusi, kad nėštumo pradžioje buvo sunkumų, todėl savo ir būsimo vaikelio sveikatai skiria ypatingą dėmesį. Ji reguliariai lankosi pas įvairius specialistus, atlieka ne tik standartinius nėščiųjų tyrimus, bet nuo pat nėštumo pradžios domėjosi papildomais tiek mamai, tiek vaikui svarbiais tyrimais. Gerda jau žino ir savo būsimo kūdikio lytį.

Diena prasideda gerai pailsėjus

Šiuo metu šeštą mėnesį besilaukianti Gerda teigia, kad daugiausia savo laisvo laiko ji skiria kokybiškam poilsiui, miegui. „Yra posakis, kad besilaukiančios valgo už du, tai šiuo metu miegu už du. Grįžusi po darbo jau devintą valandą vakaro būnu lovoje, o užmigti netrunka ilgiau penkiolikos minučių. Pakankamai pailsėti yra mano prioritetas“, – sako G. Žemaitė.

Pasak moters, kasdienė jos rutina, išskyrus miegą ir apsilankymus pas gydytojus, kol kas nepasikeitė, o dirbti ji planuoja iki pat paskutinio trimestro, nes dabar jaučiasi puikiai. Prieš nėštumą atsipalaiduoti padėdavo ir sportas, visgi šį pomėgį teko laikinai apleisti, nes nėštumo pradžioje jai sportuoti nebuvo galima. G. Žemaitė teigia, kad išėjusi motinystės atostogų išbandys nėščiųjų mankštas bei pasilepins treniruotėmis baseine.

Tyrimai leido nusiraminti

Nors nėštumas Gerdai buvo itin džiugi ir laukta žinia, pasidalyti ja su aplinkiniais ji neskubėjo. Nėštumo pradžia nebuvo lengva ir nuotaiką temdė sveikatos problemos, todėl žinoma moteris stropiai laikėsi gydytojų rekomendacijų, atliko įvairius tyrimus. Moteris atvirauja, kad domėjosi ir valstybės kompensuojamu pirmojo trimestro testu, vis dėlto, įvertinusi tyrimų patikimumą, pasirinko neinvazinį prenatalinį vaisiaus tyrimą (NIPT) iš mamos kraujo privačioje laboratorijoje.

„Daugeliui gali pasirodyti, kad NIPT tyrimą su vyru pasirinkome dėl savo amžiaus – būsime vyresni tėveliai ir ligų rizika yra šiek tiek didesnė. Vis dėlto neabejoju, kad šį tyrimą daryčiau, net jei būčiau dvidešimties. Tarsi akmuo nuo širdies nukrito sužinojus, kad vaikeliui viskas gerai. Negali apsakyti ir įkainoti to jausmo, kai įsitikini, kad būsimam kūdikiui nenustatyta jokių genetinių ligų rizika. Kuo daugiau informacijos gali sužinoti, tuo lauktis ramiau ir lengviau“, – tikina Gerda.

Pirmojo trimestro metu rizika persileisti buvo pakankamai aukšta, todėl Gerdą reguliariai prižiūrėjo keli gydytojai. „neoBona“ tyrimą ji atliko jau dešimtą nėštumo savaitę, nes moteriai buvo itin svarbu kuo anksčiau ir tiksliau sužinoti, kad vaikeliui viskas gerai, taip pat atlikusi šį tyrimą Gerda tiksliai sužinojo ir vaikelio lytį. Dabar, žinodama tyrimo rezultatus ir praėjus rizikingiausiam laikotarpiui, moteris gali ramiai džiaugtis ir šiuo džiaugsmu dalytis su aplinkiniais.

Laukimosi patirtys – skirtingos

Tai bus antrasis G. Žemaitės vaikelis po 15 metų pertraukos. Pasak moters, pirmasis nėštumas nuo dabartinio labai skiriasi – pirmojo pradžia buvo kur kas sklandesnė, bet nepatogumų kėlė kiti nėščiosioms būdingi simptomai, kurių dabar ji nebejaučianti. Patirtis, puiki savijauta ir iki minimumo sumažėjusi persileidimo rizika leidžia G. Žemaitei mėgautis kūdikio laukimu.

Didžiausią įspūdį moteriai paliko medicinos pažanga per pastaruosius 15 metų. Anksčiau naudoti echoskopai ir tyrimai neprilygsta šiuolaikiniams. G. Žemaitė teigia, kad prieš pastodama nesidomėjo, kokia gausa tyrimų siūloma šiuolaikinėms mamoms ir kokie inovatyvūs įrenginiai yra naudojami. Ją itin džiugina galimybė taip detaliai pamatyti savo būsimą vaikelį ir sužinoti apie jo sveikatą.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Nu jo

Ir ka mums dabar daryt kad suzinojo sokinet is dziaugsmo zurnaliugos?

Mociute

Man atrodo ,kad vyrelis visai nedziugauja sita savireklama

Gal pavydi Gerdai,kad ji laiminga su juo,todėl rašai vėjus,ne taip žiūri į žmoną,ne taip dar kas nors...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS