G. Žemaitė: kiekvienas nusipelnė antro šanso | kl.lt

G. ŽEMAITĖ: KIEKVIENAS NUSIPELNĖ ANTRO ŠANSO

"Keisti savo gyvenimą niekada nevėlu", – neabejoja naujo TV3 realybės projekto "Namas" vedėja Gerda Žemaitė. Projekto laidose žiūrovai susipažins su po vienu stogu apsigyvenusių septynių moterų gyvenimo dramomis ir taps lemtingų pokyčių liudininkais.

Skirtingos istorijos

TV3 inicijavo Lietuvoje dar nematytą TV realybės projektą "Namas" – laidą, kuri ne tik įkvėps svarbiems gyvenimo pokyčiams, bet ir padės juos įgyvendinti. Laidos herojės – septynios moterys Sonata, Edita, Gražina, Renata, Danguolė, Jūratė ir Ilona – gyvenime padarė klaidų, dėl kurių įklimpo į skolas, įniko į priklausomybes, prarado vaikus. Suklupusios jos ne kartą bandė stotis ant kojų, deja, nesėkmingai.

G.Žemaitės akimis, visos dalyvės – labai skirtingos. "Kūrybinė komanda ilgai ir labai kruopščiai ieškojo moterų, kurios, likusios vienos su savo bėdomis, be pagalbos iš šalies, atsitiesti pačios greičiausiai nepajėgtų. Tos, kurios kažkurioje gyvenimo stotelėje, tiesiog prarado save", – pasakoja ji.

Projektas "Namas" bus ne tik įdomus, bet ir leidžiantis pažvelgti į žmogaus virsmą. Visos dalyvės atėjo čia tam, kad ištaisytų praeities klaidas ir kardinaliai pakeistų savo gyvenimą ir požiūrį į daugelį dalykų, įsitikinusi G.Žemaitė.

"Projekto organizatoriai dalyvėms sukūrė nuostabią aplinką, kuri nei iš tolo neprimena jų kasdienybės. Taip moterys turėjo galimybę pamatyti, kad gyvenimas gali būti kitoks ir kad tik jos yra savo likimo šeimininkės", – priduria laidos vedėja.

Padėjo suprasti

Naujame realybės projekte "Namas" septynios skirtingo amžiaus moterys gyvena po vienu stogu, atvirai dalijasi savo gyvenimo patirtimi, o joms pakeisti savo kelią padeda specialistai: psichologai, socialiniai darbuotojai, gyvenimo būdo ir grožio ekspertai.

"Nuostabi gamta, jauki namo aplinka, būrys savo srities profesionalų padėjo joms pasijusti moterimis, suprasti, kokio gyvenimo jos iš tiesų trokšta. Moterys pradėjo suvokti, kad gyvenime reikia daryti sprendimus, kurie tikrai atves į kur kas šviesesnį rytojų. Dalyvių laukia sunkiausia užduotis – pažvelgti į savo gyvenimą iš šalies ir padaryti teisingas išvadas, kurios atvers duris į naują gyvenimą. Projektas "Namas" joms suteikė visas galimybes tai padaryti", – neabejoja Gerda.

Keisti savo gyvenimą iš esmės gali kiekvienas. Tai priklauso nuo poreikio tai daryti.

Ji jau ne vienus metus dirba "TV pagalbos" komandoje ir keliaudama po Lietuvą matė daugybę žmogiškų nuklydimų. G.Žemaitė sako, kad tam priežasčių yra be galo daug ir įvairiausių. "Tai priklauso nuo daugelio dalykų, tokių kaip auklėjimas, meilė ir tėvų dėmesys, suvokimas, kad tik pats esi atsakingas už savo likimą ir daugybė kitų veiksnių. Keisti savo gyvenimą iš esmės gali kiekvienas. Tai priklauso nuo poreikio tai daryti. Yra labai daug žmonių, kuriems gerai taip, kaip yra, jie neturi jokių svajonių, jokių tikslų. Tokie žmonės tiesiog egzistuoja. Tuo metu kiti gal ir norėtų kažką keisti, tačiau trūksta ryžto. Savo darbe matau daugybę žmonių, kuriems trūksta tik paprasčiausio padrąsinimo, ir jie nugali savo baimes", – dalijasi moteris.

Trūksta pakantumo

G.Žemaitė sako, kad mūsų visuomenei tikrai labai trūksta pakantumo ir supratimo.

"Juk lengviausia yra pasmerkti motiną, kuri prarado savo vaikus, nes pradėjo vartoti alkoholį, užuot pasigilinus, kokia galbūt tragedija įvyko jos gyvenime, kad ji prarado kontrolę ir nustojo gyventi. Sakoma: "Neteisk ir pats nebūsi teisiamas." Jei prieš teisdami bent pabandytume įsivaizduoti save arba savo artimą žmogų, kuris dėl kažkokių priežasčių išklydo iš savo gyvenimo kelio, galbūt būtų lengviau suvokti ir padėti atsitiesti suklupusiam?" – retoriškai klausia ji.

Laidos vedėja labai vertina šio projekto iniciatyvą. "Esu labai laiminga, kad galėjau prisiliesti prie šitų moterų gyvenimo – galėdama būti šalia, patarti, pasikalbėti. Su dalyvėmis tikrai bendrausiu ir ateityje. Labai smagu, kai gali matyti teisingų sprendimų rezultatus. Tikiu, kad nė viena iš jų daugiau neišklys iš to kelio, kurį atrado gyvendamos "Name". Visuomet buvau už tai, kad žmogus vertas antro šanso, nesvarbu, kaip žemai jis puolė. Keisti savo gyvenimą – niekada nevėlu", – neabejoja G.Žemaitė.

"Namas" – nuo sausio 28 d. pirmadieniais 19.30 val. per TV3.

GALERIJA

  • G. Žemaitė: kiekvienas nusipelnė antro šanso
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

GIEDRE

Žiūriu kikviana laida ir tikrai palaikau Ilona ir šauni yra Gražina kad jai padeda perlipti per save

na

žiūrėjau laidą...viena tai jau visiems žinoma ir ko ji ten tai Jakutienė pavadinta Gražina

tiesa

kam patyketi vesti tokias laidas kada pati isdraske seima ir kokius gali duoti patarimus toks zmogus tai yra geda ir slikstu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS