Nusižudė grupės „Linkin Park“ lyderis | kl.lt

NUSIŽUDĖ GRUPĖS „LINKIN PARK“ LYDERIS

  • 7

Populiarios JAV sunkiojo roko grupės „Linkin Park“ dainininkas Chesteris Benningtonas (Česteris Beningtonas), išgyvenęs sunkią vaikystę, bet kūręs į muzikos topų viršūnes iškildavusias melodingo metalo dainas, buvo rastas veikiausiai nusižudęs, ketvirtadienį pranešė koronerio biuras.

Los Andželo pareigūnai po 9 val. vietos (19 val. Lietuvos) laiku gavo pranešimą, kad 41 metų muzikantas buvo rastas veikiausiai pasikoręs savo namuose prabangiame Palos Verdes Esteitso rajone. Šis incidentas „laikomas tikėtina savižudybe“, sakė apygardos koronerio biuro operacijų vadovas Brianas Eliasas (Brajenas Eliasas).

„Šokiruotas ir susisielojęs, bet tai tiesa“, – tviteryje parašė „Linkin Park“ gitaristas ir pagrindinis dainų kūrėjas Mike'as Shinoda (Maikas Šinoda).

Vos kelios valandos prieš Ch.Benningtono mirtį „Linkin Park“ išleido savo naujausio singlo „Talking To Myself“, kurio žodžiai dabar įgavo naują prasmę, klipą.

Atrodo, kad dainoje kalbama apie Ch.Benningtono žmoną Talindą Ann Bentley (Talindą En Bentli), maldaujančią jį suvaldyti savo priklausomybę.

Arizonoje gimęs ir augęs Ch.Benningtonas turėjo šešis vaikus iš dviejų santuokų ir su alkoholiu bei narkotikais grūmėsi nuo vaikystės. Jam teko išgyventi tėvų skyrybas; dainininkas taip pat yra sakęs, kad nuo septynerių metų amžiaus jį išnaudojo vienas šeimos draugas.

„Buvau mušamas ir verčiamas daryti dalykus, kurių nenorėjau daryti. Tai sugriovė mano pasitikėjimą savimi“, – 2014 metais britų muzikos svetainei „Team Rock“ sakė jis.

„Kaip ir dauguma žmonių, bijojau ką nors pasakyti. Nenorėjau, kad žmonės galvotų, kad esu gėjus arba kad meluoju“, – pasakojo jis.

Savo įsiūtį jis nukreipė į muziką. „Linkin Park“ tapo galinga vadinamojo „nu metalo“, įtraukusio popmuzikos ir hiphopo elementų, jėga. M.Shinoda darnai repuodavo tarp Ch.Benningtono vokalo.

Įspūdingas debiutas

Ch.Benningtonas nesėkmingai bandė prasimušti gimtajame Finikse, bet tada jo balsą išgirdo talentų medžiotojas, suorganizavęs perklausą Los Andžele su „Linkin Park“.

Tarp grupės ir Ch.Benningtono greit užsimezgė glaudus ryšys, nors jo biografija labai skyrėsi nuo M.Shinodos – klasikinį išsilavinimą įgijusio pianisto, turinčio grafikos dizainerio laipsnį.

Prieš nusamdydama Ch.Benningtoną grupė merdėjo, bet galiausiai pasirašė kontraktą su įrašų studija „Warner“. Jos debiutinis albumas „Hybrid Theory“ tapo geriausiai perkamu 2001 metų albumu Jungtinėse Valstijose.

Šiame albume, kurio JAV yra parduota daugiau kaip 10 mln. kopijų, yra tokie hitai kaip „In The End“ ir „Crawling“. Juose Ch.Benningtonas atskleidžia savo bejėgiškumą prieš priklausomybę.

Vėliau „Linkin Park“ išleido dar šešis studijinius albumus, kurie visi pateko į pirmuosius JAV topų trejetukus.

Naujausias albumas „One More Light“ buvo išleistas gegužės mėnesį ir žymi grupės stilistinį pokytį – didesnę popmuzikos ir elektroninės muzikos įtaką.

Nors tai atstūmė kai kuriuos senus gerbėjus, Ch.Benningtonas sakė nenorintis įstrigti praeityje ir sveikino vis didesnį muzikos žanrų susiliejimą.

„Linkin Park“ yra laimėjusi du apdovanojimus „Grammy“, kurių vieną gavo repo kategorijoje, už bendrą darbą su hiphopo žvaigžde Jay-Z (Džei Zi) „Numb/Encore“.

Kelios dienos iki gastrolių

2013 metais Ch.Benningtonas trumpam buvo tapęs grandžo grupės „Stone Temple Pilots“ lyderiu. Jis pakeitė Scottą Weilandą (Skotą Veilandą), kuris neilgai trukus mirė nuo perdozavimo.

Ch.Benningtonas kalbėjo, kad jį sujaudino kitos grandžo žvaigždės, Chriso Cornello (Kriso Kornelo) iš „Soundgarden“, mirtis gegužės mėnesį.

Tačiau aiškių ženklų, kad Ch.Benningtonas gręžiasi nuo pasaulio, nesimatė.

Kitą savaitę „Linkin Park“ turėjo pradėti gastroles, kuriose buvo numatytas ir koncertas Niujorko beisbolo stadione „Citi Field“ su kitomis tos pačios kartos žvaigždėmis, tarp jų – „Blink-182“ ir „Wu-Tang Clan“.

Ch.Benningtono atminimą pagerbė kolegos rokeriai, tarp jų – Avril Lavigne (Avril Lavin), kuri prisiminė jo gerumą, parodytą jiems drauge dalyvaujant Vokietijos festivalyje „Rock Am Ring“.

„Net negaliu susidoroti. Siaubingos naujienos. Prarasti vieną geriausiųjų“, – „Instagram“ parašė ji.

PAGALBOS TELEFONAI:

Psichologinės pagalbos tarnyba

Telefono numeris

Darbo laikas

Jaunimo linija*

Budi savanoriai konsultantai

8 800 28888

I-VII

visą parą

Vaikų linija*

Budi savanoriai konsultantai, profesionalai

116 111

I-VII

11:00 - 21:00

Vilties linija*

Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai

116 123

I-VII

visą parą

Pagalbos moterims linija*

Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai

8 800 66366

I-VII

visą parą

Linija Doverija*

(rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai

8 800 77277

II–VI

16.00–20.00

Krizių įveikimo centras*

Jeigu ieškote skubios psichologinės pagalbos, kviečiame kreiptis į specialistą jo budėjimo laiku. Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt). *Pirminė konsultacija nemokama, be išankstinės registracijos, amžiaus apribojimų nėra.

8 640 51555

I–V

16.00–20.00

VI

12.00–16.00)

Vaikų ir paauglių krizių intervencijos skyrius

(8-5) 275 75 64

I-VII

visą parą

*Skambučiai visais šiais numeriais yra nemokami. Skambučius apmoka LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija

PAGALBA INTERNETU:

Jaunimo linija

Emocinė parama teikiama jaunimui

Registruotis ir rašyti: www.jaunimolinija.lt/laiskai

atsako per 2 darbo dienas

Vaikų linija

Emocinė parama teikiama vaikams, paaugliams

Registruotis ir rašyti: www.vaikulinija.lt

atsako per 2-3 darbo dienas

Vilties linija

pagalba teikiama suaugusiems

Rašyti svetainėje: paklausk.kpsc.lt/contact.php arba rašyti el. paštu: vilties.linija@gmail.com

atsako per 3 darbo dienas

Pagalbos moterims linija

Pagalba teikiama moterims ir merginoms

Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt

atsako per 3 darbo dienas

Psichologinės konsultacijos

internetu emigrantams Pagalbą teikia profesionalūs psichologai Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt

Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt

atsako per 2 darbo dienas

Pagalba nusižudžiusių artimiesiems

Pagalba teikiama nusižudžiusiųjų artimiesiems.

Savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt

Rašyti el. paštu:

laukiam@artimiems.lt

atsako per 2-3 darbo dienas

Papildoma informacija - www.klausau.lt

GALERIJA

  • Nusižudė grupės „Linkin Park“ lyderis
  • Nusižudė grupės „Linkin Park“ lyderis
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Akukū

Be proto gaila, kad niekad nebeisgirsiu jo dainuojancio, niekad nebepamatysiu tu tikruju Linkin Parku atliekanciu gyvai. Sunku patiketi, kad Chesterio nebera. Ilsekis ramybeje, Menininke, is didziosios raides.

sprendimas Jūsų kredito problemos (gdaniella017@gmail.com)

patikimas ir greitas paskolos pasiūlymas visiems (gdaniella017@gmail.com) Sveiki Ponas ir ponia Jūs ieškote verslo paskolos, asmeninės paskolos, būsto paskolos, automobilių paskolos, studento paskolą, paskolos skolos konsolidavimas, rizikos kapitalo ir tt. Arba jums buvo atsisakyta paskolą bankui ar finansų įstaiga vieną ar daugiau priežasčių? Jūs esate tinkamoje vietoje jūsų paskola sprendimai! Aš esu privatus skolintojas, aš suteikti paskolas įmonėms ir privatiems asmenims, nuo 2000 € iki 8.000.000 € visiems, rimtai apie mažomis palūkanų norma 2% per metus. Jeigu mūsų sąlygos yra palankios, tada jūs galite gauti paskolą per 48 valandas nuo prašymo gavimo dienos. Norėdami gauti daugiau informacijos, Prašome susisiekti su mumis dėl jūsų asmeninės paskolos mail gdaniella017@gmail.com

rrr

Kur auskarai, ten narkotikai. Bailys gyventi :P
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS