Holivudo aktorė R. Wilson laimėjo bylą dėl šmeižto | kl.lt

HOLIVUDO AKTORĖ R. WILSON LAIMĖJO BYLĄ DĖL ŠMEIŽTO

  • 0

Holivudo aktorė Rebel Wilson (Rebel Vilson) ketvirtadienį laimėjo ilgai nagrinėtą bylą dėl šmeižto australų leidėjams, vaizdavusiems ją kaip užkietėjusią melagę.

37 metų aktorė tvirtino, kad dėl tokių pranešimų neteko pelningų vaidmenų kine.

„Aukštos klasės“ (Pitch Perfect) žvaigždė buvo iškėlusi bylą „Bauer Media“, dėl aštuonių straipsnių, kurie 2015 metais pasirodė žurnaluose „Woman's Day“, „The Australian Women's Weekly“ ir „OK!“

Straipsniuose buvo teigiama, jog Sidnėjuje gimusi aktorė melavo dėl savo vardo, amžiaus ir biografijos faktų, kad pastūmėtų savo karjerą Jungtinėse Valstijose.

37 metų aktorė tvirtino, kad dėl tokių pranešimų neteko pelningų vaidmenų kine.

Per tris savaites trukusį teismo procesą duodama parodymus, dažnai – su ašaromis akyse, R.Wilson tvirtino, kad po minėtų straipsnių buvo atsisakyta jos paslaugų kuriant „DreamWorks“ animacinius filmus „Troliai“ (Trolls) ir „Kung Fu Panda 3“.

„Bauer Media“ neigė, kad pakenkė jos reputacijai, ir tvirtino, kad straipsniuose pateikta informacija yra teisinga.

Tačiau Viktorijos valstijos Aukščiausiasis teismas nusprendė, kad aktorė visuose aštuoniuose straipsniuose buvo apšmeižta. Nuobaudą teisėjas turi paskirti vėliau.

„Bauer Media“ žlugdė mane virtine purvinų ir visiškai klaidingų straipsnių, – prie teismo sakė R.Wilson. – Pernelyg dažnai jaučiu, kad bulvariniai žurnalai ir jiems dirbantys žurnalistai nesilaiko profesinės etikos. Pernelyg dažnai jų elgesį galiu pavadinti tik bjauriu ir gėdingu, ir esu labai patenkinta, kad teisėjai sutiko su manimi. Savo vienbalsiu ... verdiktu jie pasiuntė labai aiškią žinią.“

R.Wilson, kuri dabar išskris į Niujorką filmuotis drauge su kitu australu, Liamu Hemsworthu (Lajemu Hemsvortu), sakė jaučianti dėkingumą, kad ši drama jau baigėsi.

„Tai laimėjimas visiems, kuriuos piktavališkai žlugdo, kai nėra jokios priežasties tai daryti“, – sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS