Į Lietuvą atvyksta Sakartvelo šokių ir muzikos ansamblis „Gori“ | kl.lt

Į LIETUVĄ ATVYKSTA SAKARTVELO ŠOKIŲ IR MUZIKOS ANSAMBLIS „GORI“

  • 0

Praėjusio amžiaus pradžioje susikūręs, užburiančią sakartvelų (gruzinų) tautos istoriją ir tradicijas puoselėjantis bei išskirtiniais pasirodymais pristatantis šokių ir muzikos ansamblis „Gori“ gruodžio mėnesį atvyksta į Lietuvą – surengs net tris pasirodymus Vilniuje, Šiauliuose ir Palangoje.

Kaip teigia ansamblio atstovai, šių koncertų tikslas – padėkoti Lietuvoms žmonėms už paramą Gorio miestui, lygiai prieš dešimt metų subombarduotam Gruzijos-Rusijos karo metu. „Mūsų pasirodymai – šimtmečius skaičiuojančių Sakartvelo tradicijų atspindys, todėl nekantraujame Lietuvos žmonėms pristatyti tai, prie ko išsaugojimo jūsų šalis nuoširdžiai prisidėjo“, – teigia ansamblio vadovai.

Gorio regiono šokėjų ir dainininkų ansamblis savo spalvingą istoriją kurią nuo 1920-ųjų. Nuo tada iki dabar pagrindine ansamblio misija išlieka tikslas atgaivinti ir kuo plačiau pristatyti Sakartvelo valstybei ir išskirtinai Gorio regionui būdingas liaudies šokio ir muzikos tradicijas.

Kiekvienas ansamblio „Gori“ pasirodymas – amą atimanti pažintis su Sakartvelo (Gruzijos) kultūra, kurioje traukos jėgą paneigiantys ir ore besisukantys šokėjai, įspūdingas balso galimybes demonstruojantys dainininkai, išskirtiniai kostiumai ir ilgaamžę šios šalies istoriją pasakojanti beveik 40 narių trupė.

Savo pasirodymų didžiosiose Lietuvos koncertų salėse metu ansamblis griausmingai atliks preciziškai atrinktą, paruoštą ir šiam laimečiui pritaikytą Sakartvelo liaudies dainų ir šokių programą. Ansamblio „Gori“ pasirodymai Lietuvoje įvyks gruodžio 17 dieną Vilniuje, koncertų salėje „Compensa“, gruodžio 19 dieną – Šiaulių arenoje ir gruodžio 21 dieną – Palangos koncertų salėje.

GALERIJA

  • Į Lietuvą atvyksta Sakartvelo šokių ir muzikos ansamblis „Gori“
  • Į Lietuvą atvyksta Sakartvelo šokių ir muzikos ansamblis „Gori“
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS