Jauki oazė Birštone: svajonių interjerą susikurti galite patys | kl.lt

JAUKI OAZĖ BIRŠTONE: SVAJONIŲ INTERJERĄ SUSIKURTI GALITE PATYS

Namai – tai tvirtovė, kurioje norisi pailsėti nuo gyvenimo iššūkių, dalytis laiku su brangiausiais žmonėmis ir atsipalaiduoti mėgaujantis savų sienų jaukumu. Į asmeninę erdvę "Kauno dieną" įsileisti sutiko ir kauniečių verslininkų pora, savąją jaukumo oazę susikūrusi pačioje Birštono širdyje, beržų ir klevų paunksnėje.

Kuriant naujų namų interjerą nemaža dalis žmonių šį darbą patiki profesionaliems dizaineriams, tačiau interjerais visą gyvenimą besidomėjusi ponia Diana nusprendė šį malonų rūpestį pasilikti sau pačiai. Mūsų dienraščiui moteris pasakojo, kad savomis rankomis kuriant jaukų būstą teko pasitelkti ir netikėtų sprendimų, o kai kurių detalių ir palūkėti – jos atsirado jau gerokai vėliau po įkurtuvių.

Įkvėpta aplinkos

"Kadangi mūsų namas apsuptas žalumos, jį įsirengti norėjome taip, kad vidus nekontrastuotų su aplink esančia gamta, o priešingai – tarsi susilietų. Todėl rinkomės natūralias medžiagas ir spalvas. Norėjome ir kuo daugiau natūralios dienos šviesos, ir galimybės gėrėtis aplink augančiais medžiais, tad langus pasirinkome iki žemės", – namų interjero sprendimus komentavo ponia Diana. – Šis sprendimas itin pasiteisino ir miegamuosiuose bei pagrindiniame vonios kambaryje. Visais metų laikais itin jauku pabusti matant medžių viršūnes ar mėgautis karšta vonia žvelgiant į krentančius lapus..."

Gamtos motyvų gausu ir kitose šio būsto puošybos elementuose, pradedant iš šviestuvo padaryta vaza medžio sausuolei, baigiant lapiją vaizduojančiu paveikslu.

Detalėmis neperkrautas komfortas

Namų šeimininkė būsto nusprendė nedalyti į gausybę atskirų mažų ir nereikalingomis smulkmenomis perkrautų erdvių. Tad pagrindinę namo erdvę – svetainę ir virtuvės zoną – atskirti moteris nusprendė originaliai. Tarsi ir vientisą patalpą į dvi dalis padalija keli laipteliai, kuriais nusileidus iš virtuvės patenkama į poilsio zoną su minkštaisiais baldais bei židiniu.

Šį pageidavimą tobulai įgyvendino namą projektavusio architekto Gintauto Natkevičiaus sprendimas išnaudojant landšafto nelygumus.

Kadangi mūsų namas apsuptas žalumos, jį įsirengti norėjome taip, kad vidus nekontrastuotų su aplink esančia gamta, o priešingai – tarsi susilietų.

"Mūsų šeima mėgsta vakarieniauti visiems kartu susėdus prie stalo, tačiau neretai užkandžiaujame ir įsitaisę priešais televizorių, žiūrėdami filmus ar koncertus. Taigi itin patogu, kad net ir nuėjus į virtuvę užsikaisti arbatos ar pasiimti užkandžių, netenka varstyti sunkių durų ar praleisti įdomaus filmo momento", – tokio sprendimo pranašumus vardijo moteris.

Kitas netradicinis sprendimas šiame name – funkcionaliai išnaudotas stogo plotas. "Pagal architekto G.Natkevičiaus parengtą namo projektą, pastato stogas turėjo būti plokščias. Kadangi į Birštoną bičiuliai ir giminės pasisvečiuoti atvažiuoja daugiausia vasarą, norėjome erdvės, kur galėtume jaukiai leisti laiką ir mėgautis geru oru. Todėl ant stogo įsirengėme terasą, kurioje itin jauku vakaroti ar degintis. Namo neapjuosėme tvora, nenorėdami jo atskirti nuo šalia pat esančio parko, taigi mums tai vienintelė galimybė saulės voniomis mėgautis išlaikant privatumą, nes visą terasą iš trijų pusių gaubia medžių viršūnės. Be to, nenorėjome atsisakyti galimybės iš viršaus pamatyti kone visą miestelį ir, žinoma, žavingąją Nemuno promenadą", – pasakojo ponia Diana.

Kitaip nei pas visus

Neretas namų dizaino kūrimu palieka rūpintis profesionaliems dizaineriams, tačiau ponia Diana atskleidė, kodėl nusprendė savąjį būstą kurti pati: "Kadangi pati itin domiuosi naujausiomis interjero madų tendencijomis ir inovacijomis, keliaudama po pasaulį, besilankydama tiek viešbučiuose, tiek ir neseniai įrengtuose bičiulių namuose, pastebiu vieną dėsningumą. Itin dažnai patalpose kartojasi tie patys, šiuo metu itin madingi gaminiai – tų pačių garsių gamintojų kolekcijų baldai, interjero puošybos aksesuarai. Mūsų šeimai įsirengiant savąjį būstą norėjosi kažko originalaus ir išskirtinio. Nebūtinai tai turi būti patys brangiausi ar populiariausių ir prestižiškiausių prekės ženklų produktai. Tai gali būti ir viename "Akropolio" interjero salone įsigytos visai nebrangios katinų statulėlės, idealiai pagyvinančios miegamąjį, tiek ir originalios Murano stiklo vazos, parsigabentos tiesiai iš Venecijos."

Kai kurios dekoro detalės namuose turi ir įdomias atsiradimo istorijas. "Gal kokius metus ieškojau idealiai tinkančio aksesuaro svetainės kampui užpildyti. Bet, kaip dažniausiai nutinka, tai matmenys ne tie, tai forma neproporcinga erdvei, tai gražus daiktas neįsipaišo į bendrą interjero koncepciją. Idealų sprendimą aptikau atsitiktinai dairydamasi po interjero ir baldų studiją. Pamačiau pakabinamą "Foscarini" šviestuvą, kuris tobulai atitiko visus lūkesčius. Akimirksniu gimė idėja modifikuoti jį į vazą sausuolėms. Atsukau apšvietimo sistemą, apverčiau žemyn galva ir rezultatas pasiektas! Tikiuosi, gamintojas labai nesupyks", – šypsosi moteris.

"Panaši situacija buvo ir su tuščia valgomojo siena, – prisimena ponia Diana. – Po ilgų ir nesėkmingų tinkamo paveikslo paieškų, atsirado sprendimas erdvę papuošti peizažo nuotrauka, menininko Valdo Giliaus perkelta ant užuolaidoms skirto tinklelio. Išėjo toks savotiškas langas į gamtą, kuris atkartojo augalijos vaizdą, matomą pro namo vitrinas."

Kai sutampa vizijos

"Bevaikštinėjant Roterdamo centro gatvėmis, – įdomių interjero detalių paiešką prisimena ponia Diana, – vienos galerijos lange pamačiau tai, kas privertė užsukti vidun. Tai buvo originalus iš metalo lapelių pagamintas meno kūrinys. Supratau, kad aptikau būtent tai, kas papuoš svečių kambarį. Tiko viskas: forma, spalvos, lengvumas – retai taip būna. Bet toji galerija dirbo paskutinę dieną ir garbaus amžiaus jos savininkai nenorėjo apsikrauti nemažų gabaritų gaminio persiuntimo problemomis, o pati po poros valandų jau turėjau vykti į oro uostą. Po ilgų derybų telefonu, į pagalbą pasitelkus ir bičiulius Olandijoje, galiausiai ši instaliacija atkeliavo į jai skirtą vietą."

"Apskritai, namų interjero kūrimas – procesas, kuris gali tęstis iki begalybės, – šypsosi moteris. – Keliaudami po pasaulį, besilankydami meno parodose, galerijose, kartais aptinkame savo daiktą, kurio namuose laukia tinkama vieta. Taip mūsų svetainėje apsigyveno Vytauto Balsio moters-paukščio bronzos skulptūra "Skrydžio belaukiant". Pamačiau jo darbus parodoje ir buvau sužavėta. Susitikus su autoriumi, aptarėme norimos skulptūros idėją, proporcijas, medžiagą. Mano akimis, šis kūrinys simbolizuoja pačią moters prigimtį – nors ji tvirtai įleidusi šaknis į žemę, taip pat ir svajingai tiesia sparnus į dangų. Puiku, kai menininkas ir užsakovas supranta vienas kitą ir abu lieka patenkinti rezultatu."

GALERIJA

  • Jauki oazė Birštone: svajonių interjerą susikurti galite patys
  • Jauki oazė Birštone: svajonių interjerą susikurti galite patys
  • Jauki oazė Birštone: svajonių interjerą susikurti galite patys
  • Jauki oazė Birštone: svajonių interjerą susikurti galite patys
  • Jauki oazė Birštone: svajonių interjerą susikurti galite patys
  • Jauki oazė Birštone: svajonių interjerą susikurti galite patys
  • Jauki oazė Birštone: svajonių interjerą susikurti galite patys
  • Jauki oazė Birštone: svajonių interjerą susikurti galite patys
  • Jauki oazė Birštone: svajonių interjerą susikurti galite patys
Akvilės Snarskienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ona

Labai jaukus interjeras,šiuolaikiška pastato išorė- norėčiau tokio būsto ir aš ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS