JAV komikui B. Cosby pateikti kaltinimai dėl lytinio smurto | kl.lt

JAV KOMIKUI B. COSBY PATEIKTI KALTINIMAI DĖL LYTINIO SMURTO

  • 0

JAV komikui Billui Cosby (Bilui Kosbiui) pareikšti kaltinimai dėl lytinio nusikaltimo, kaip įtariama, įvykdyto Pensilvanijoje 2004 metais, trečiadienį pranešė prokuroras apie pirmą aktoriui pareikštą kaltinimą po to, kai dešimtys moterų jį apkaltino lytine prievarta.

„Ponui Cosby pateikti kaltinimai dėl lytinio smurto sunkinančiomis aplinkybėmis. Tai yra sunkus pirmo laipsnio nusikaltimas“, – sakė valstijos Montgomerio apygardos prokuroro padėjėjas Kevinas Steele'as (Kevinas Stilas) žurnalistams Filadelfijos priemiestyje Noristaune.

78 metų B.Cosby vėliau trečiadienį bus patrauktas baudžiamojon atsakomybėn dėl lytinio smurto sunkinančiomis aplinkybėmis.

Kaltinimai susiję su buvusios Filadelfijos Templo universiteto darbuotojos tvirtinimu, kad B.Cosby panaudojo prieš ją lytinę prievartą 2004 metais jos namuose šiame Rytų pakrantės mieste.

„Tą vakarą, apie kurį kalbama, ponas Cosby paragino ją išgerti vaistų, kuriuos jis jai parūpino, ir atsigerti vyno – paveikta šio mišinio ji negalėjo judėti ir apsiginti nuo jo veiksmų, kai jis prieš ją ėmėsi lytinio smurto“, – sakė K.Steele'as.

Pasak K.Steele'o šie kaltinimai pateikti liepą atsiradus naujiems įrodymams, kurie leido atnaujinti tyrimą byloje.

„Prokuroro darbas yra sekti įkalčius, kur jie bevestų, kai tik jie iškyla į paviršių“, – sakė prokuroro pavaduotojas.

Afroamerikietis B. Cosby buvo nuostabus komikas ir talentingas aktorius, kuris devintajame dešimtmetyje rodytoje milžiniško populiarumo sulaukusioje televizijos situacijų komedijoje „Kosbio šou“ (The Cosby Show) įkūnijo mylimą šeimos daktarą.

Iš viso daugiau nei pusšimtis moterų yra viešai apkaltinusios garsųjį komiką seksualiniu užpuolimu, tačiau jo advokatai neigia jų klientui keliamus kaltinimus.

Šis skandalas dėl, kaip įtariama, keturis dešimtmečius vykdytų nusikaltimų, sudavė triuškinamą smūgį komiko reputacijai, ir jo karjera pakibo ant plauko.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS