Kalnus į vandenį iškeitęs lietuvis apiplaukė magiškąjį Horno ragą | kl.lt

KALNUS Į VANDENĮ IŠKEITĘS LIETUVIS APIPLAUKĖ MAGIŠKĄJĮ HORNO RAGĄ

  • 0

„Lietuvos Kolumbo“ titulą pelnęs buriuotojas Saulius Šukaitis iki tapdamas laivo kapitonu intensyviai laipiojo į kalnus, bet dėl šeimos pasirinko ekstremalų sportą iškeisti į šiek tiek ramesnį užsiėmimą – plaukiojimą. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba rytas, Lietuva“ papasakojo apie savo kelionę į keliautojų svajonių vietą – Horno ragą.

S. Šukaitis sausį pasiekė Pietų Amerikos smaigalį – mistiškąjį Horno ragą, kuris traukia kaip magnetas ir yra daugelio keliautojų svajonė.

„Mano kelias į šitą kampą buvo susijęs su pasitaikiusia puikia proga, kai 2017 m. laivas „Ambersail“ pradėjo kelionę, pavadinta „Kita pasaulio pusė“, kada plaukė per Ramųjį vandenyną. Kaip tik sausio mėnesį laivas turėjo plaukti per Ramųjį vandenyną piečiausio Pietų Amerikos taško link ir apsukti aplink Horno ragą. Ten turėjo būti mano kelionės pradžia. Kadangi pats esu kapitonas, mane žavi kelionių kūrimas, buvau sukūręs maršrutą, kuriame ne tik apiplaukiamas Horno ragas, bet ir plaukiojama po smaigalio salynus“, – pasakoja keliautojas.

Lietuvį šalia Horno rago žavėjo šaltas vanduo, atnešamas nuo Arkties vandenyno ir apledėję kalnai. Sausį šiame Pietų Amerikos smaigalyje buvo vasara, laikėsi 10-15 laipsnių.

Nors gamta, kaip sako S. Šukaitis, atrodo atšiauri, visgi gana žalia, yra įvairių augalų. Nukeliavus į atokesnes vietas, galima išvysti arktines džiungles.

Daugiau įspūdžių – pokalbyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)