O. Vyšniauskas: žmogaus tikėjimas padeda išgyventi | kl.lt

O. VYŠNIAUSKAS: ŽMOGAUS TIKĖJIMAS PADEDA IŠGYVENTI

  • 0

Lapkričio 17 d. LNK televizijos kanalų grupė ir „Maisto bankas“ tradiciškai kvies Lietuvos žmones padėti skurde atsidūrusioms šeimoms. Pagalbos ranką ištiesė ir estrados atlikėjas Ovidijus Vyšniauskas, drauge su labdaros telemaratono „PasiDalink“ komanda Šakiuose aplankęs „Maisto banko“ paramos gavėją Oną.

Pozityviai nusiteikusi, komunikabili, šilta – tokį įspūdį palieka 67 metų Ona. Net nepamanytum, jog šiai moteriai gyvenimas pamėtėjo didelių iššūkių. Anksti netekusi abiejų tėvų, išgyvenusi vyresnėlės sesers nužudymą ir paveikta didžiulio streso, moteris kuriam laikui buvo netekusi kalbos dovanos. „Ir dabar susijaudinus kalbėti gali būti sunku“ – įspėja ją aplankyti atvykusius svečius pašnekovė.

Nepaisydama patirtų netekčių, Ona išdrįso kurti savo šeimą, rašoma pranešime spaudai.  Moteriai gimė sūnus ir dukra, tačiau  sveikais bei laimingais vaikais likimas lėmė pasidžiaugti neilgai. Būdama aštuonerių metukų, ištikta saulės smūgio, Onos glėbyje mirė dukra; nelaimingo atsitikimo metu sūnui buvo stipriai sužalotas stuburas. Nepaisant to, jausmas, jog mylima dukra visad yra šalia, Oną lydi nuolatos ir leidžia nepasiduoti, paguodžia sunkiomis akimirkomis. O tokių akimirkų buvo  ne viena.

Ilgai dirbusi aptarnavimo srityje, galėjusi nuolatos bendrauti su žmonėmis, Ona jautėsi mylima ir reikalinga. Tačiau visai netikėtai moterį ir pačią užklupo nelengvos ligos. Gyvenimą apsunkino stuburo bei širdies problemos, stipriai nusilpo akys. Gydytojai nustatė 35 proc. darbingumo lygį, o vėliau  dėl sveikatos problemų moteris neteko darbo.

Užklupęs skurdas daugiau nei prieš trejetą metų atvedė Oną į labdaros valgyklą. Tiesa, čia ji atėjo sužeista ir sugipsuota ranka, o eidama namo susitrenkė ir susilaužė kitą. Tačiau šį kartą vos pajutusi, kad abi rankos gyja ir jau gali nulupti bulvę, moteris grįžo į valgyklą ne tik kaip jos lankytoja, bet ir savanorė, padedanti gaminti maistą.

Viešojoje įstaigoje „Namai visiems“ Ona padeda ir iki šiol. Čia moteris savo pagalbos ranką tiesia ne tik gamindama maistą, bet ir kitose organizacijos veiklose. Ir nors ne vieną labai sunkią dieną yra tekę pačiai iškęsti, valgyti tik duoną su vandeniu, nubraukti begalę ašarų, moteris klausia: "o gal kitiems yra dar sunkiau?"  Tad tik tikėdama begaline Dievo pagalba, atsiduodama ir atjausdama kitą, Ona Stragienė jaučia savo gyvenimo prasmę.

Stiprus tikėjimas ir jungia dainininko Ovidijaus Vyšniausko bei „Maisto banko“ globotinės Onos širdis. Ona – tai pavyzdys, rodantis, jog žmogaus tikėjimas ir nuolankus atsidavimas padeda išgyventi didžiausias negandas.

Drauge su „PasiDalink“ komanda Šakių rajone gyvenančią Oną aplankiusiam O. Vyšniauskui dalintis atjauta ir dėmesiu nėra naujiena. Neseniai 60-metį atšventęs populiarus atlikėjas ne tik surenka pilnas koncertų sales, bet ir randa laiko pakalbinti negandų ištiktus žmones, įkvėpdamas jiems drąsos ir vilties gyventi. Girdėdamas Onos patirtus vargus ir netektis, garsus muzikantas pagrojo moteriai guodžiančių dainų ir užrašė savo telefono numerį. „Prašau Jus nedvejojant kreiptis į mane sunkią akimirką, visada padėsiu kuo galėdamas“, –viltimi ir paguoda dalinosi scenos grandas.  

Onos ir kitų skurstančiųjų karčią kasdienybę atskleidžiančias istorijas išvysite labdaros telemaratono finaliniame koncerte „PasiDalink“, kurį lapkričio 17 dieną iš „Compensa“ koncertų salės tiesiogiai rodys LNK. Net keturias valandas truksiančiame telemarato finale dalyvaus Egidijus Sipavičius, Viktoras Malinauskas, Inga Valinskienė, „Lemon Joy“, „Naktinės personos“, „69 danguje“, Deivydas Zvonkus, Stano, kvartetas „El Fuego“  ir kiti.

Specialiai šiam vakarui kurtais pasirodymais televizijos žiūrovus džiugins grupė „Rebealheart" su gen. J. Žemaičio Lietuvos karo akademijos vyrų choru „Kariūnas“, solistų Rafailo Karpio ir Deivido Norvilo duetas su Vilniaus dailės akademijos choru, jausmingoji Mia. Grupė „Man-go" atliks didžiausių savo hitų popuri, ekskliuzyvų pasirodymą padovanos atlikėja Nijolė Pareigytė. 

Telemaratono finalinį koncertą ves Rolandas Vilkončius, Nomeda Marčėnaitė ir Asta Stašaitytė-Masalskienė.

Paaukoti nepasiturinčiųjų maitinimui galima skambinant trumpuoju numeriu 1343 (auka 2 eurai) ar „Maisto banko“ svetainėje internete.

 

GALERIJA

  • O. Vyšniauskas: žmogaus tikėjimas padeda išgyventi
  • O. Vyšniauskas: žmogaus tikėjimas padeda išgyventi
  • O. Vyšniauskas: žmogaus tikėjimas padeda išgyventi
  • O. Vyšniauskas: žmogaus tikėjimas padeda išgyventi
"Maisto banko" ir LNK arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS