Paaiškėjo, koks lietuviškas filmas į kino teatrus sutraukė daugiausiai žiūrovų | kl.lt

PAAIŠKĖJO, KOKS LIETUVIŠKAS FILMAS Į KINO TEATRUS SUTRAUKĖ DAUGIAUSIAI ŽIŪROVŲ

  • 2

Populiariausiu filmu Lietuvos kino teatruose praėjusiais metais buvo drama apie tremtį „Tarp pilkų debesų“.

Pagal Rūtos Šepetys romaną sukurtą juostą vos per kelis mėnesius šalies kino teatruose pažiūrėjo 240 tūkst. 880 žiūrovų. Jis surinko 1 mln. 295 tūkst. 396 eurus pajamų, pranešė Lietuvos kino centras.

Antrą vietą užėmė kitas lietuviškas filmas, komedija „Klasės susitikimas: berniukai sugrįžta!“. Jį aplankė 182 tūkst. 583 žiūrovų, filmas surinko apie 1 mln. eurų.

Trečioje vietoje liko Bryano Singerio (Brajano Zingerio) muzikinė drama „Bohemijos rapsodija“. Ją pamatė 161 tūkst. 95 žmonių, surinkta 950 tūkst. eurų pajamų.

Ketvirtoje ir penktoje vietoje liko du animaciniai filmai „Grinčas“ ir „Monstrų viešbutis 3: Atostogos“. Juos aplankė atitinkamai 128 tūkst. ir 111 tūkst. žiūrovų.

Kino centro teigimu, pernai augo visų filmų žiūrimumas – per metus parduota daugiau nei 4 mln. bilietų, 2 mln. eurų išaugo ir už parduotus bilietus surinktų pajamų dydis. Iš viso surinkta  22,5 mln. eurų.

Per metus brango ir patys bilietai. Vidutinė kino teatrų bilietų kaina per metus kilo nuo 5,02 iki 5,26 euro.

Nacionalinio kino dalis tarp visų kino teatruose rodytų filmų sudarė 27,9 proc. rinkos. Užpernai jis siekė 21,42 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

to klaipedietis

Mes su šeima važiuojame į Gargždų "Minijos" kinoteatrą. Kainos per puse mažesnės. Jei vienas važiuoji , gal ir neapsimoka, bet su šeima tikrai į pliusą išeini

Klaipedietis

Klaipedoje monopolija su tais kino teatrais yra , vienas tas cinamonas daro ka nori , kelia ir kelia kainas ... butu pigesni biletai - eiciau dazniau , o dabar tik kai tikrai geras filmas iseina ir kuri tikrai verta paziuret ant didelio ekrano su geru garau , kitaip atvejais ziurim piratiskas versijas €

SUSIJUSIOS NAUJIENOS