Sausio 13-osios minėjime į A. Mamontovą nusitaikė Rusijos propagandistai | kl.lt

SAUSIO 13-OSIOS MINĖJIME Į A. MAMONTOVĄ NUSITAIKĖ RUSIJOS PROPAGANDISTAI

  • 14

Vilniuje, pagerbiant Sausio 13-ąją žuvusius laisvės gynėjus, buvo uždegti atminimo laužai. Aukas pagerbė ir visuomenės veikėjai, tarp jų – žinomas dainininkas Andrius Mamontovas. Tačiau jam minėjimą apkartino nemalonus įvykis. 

Atlikėjas socialiniame tinkle „Facebook“ atskleidė, kad per minėjimą jam klausimus uždavusios žurnalistės siekė juo pasinaudoti propagandai skleisti.  

„Nelabai maloni istorija.

Kiekvienais metais Sausio 13-osios išvakarėse dainuoju prie Seimo laužų. Šie metai – ne išimtis. Specialiai anksčiau grįžau iš labai tolimos kelionės, kad nepraleisčiau tokios svarbios progos.

Kai dalinomės arbata prie degančio laužo, prie manęs priėjo dvi žurnalistės, kurios paprašė duoti interviu. Klausimai buvo du – kada ir kaip gimė „Laužo šviesa“ ir ką man reiškia Sausio 13-oji.

Žinoma, aš atsakiau. Nuoširdžiai ir jautriai.

Tiesa, pasirodė keista, kodėl vieną klausimą užduoda lietuvių, kitą – rusų kalba.

Šiandien mane pasiekė informacija, kad šios dvi Rusijos žurnalistės nėra gerai nusiteikusios. Anaiptol. Patikimas šaltinis mane informavo, kad būtent jos prisideda prie propagandinio filmo, kuriame dergiama Lietuva, kūrimo.

Esu tikras, kad per 28 metus mūsų pilietinė visuomenė subrendo atskirti, kas yra tiesa, o kas melas. Todėl net neabejoju, kad priešiška propaganda mūsų sąmonės tikrai nepaveiks.

Labai pikta ir apmaudu, kad tokią jautrią akimirką yra bandoma naudotis patriotiškais žmonių jausmais ir istorine atmintimi.

P.S.: kas yra toji žurnalistė – žinoma. Jelena Norkunayte. Ji ne kartą dergė mūsų valstybę, partizanų atminimą ir kitus šventus Lietuvai dalykus. Labai gaila, kad nebuvau įspėtas prieš tai“, – apgailestavo A. Mamontovas.

Primename, kad didžiulis skandalas Lietuvoje kilo, kai propagandinis Kremliaus portalas „Sputnik“ pakalbino dizainerį Juozą Statkevičių. Šiame interviu jis pasakojo apie masinę lietuvių emigraciją, labai prastą situaciją Lietuvoje ir meilę Rusijai.

Žinomas dizaineris po kilusio skandalo viešai atsiprašė ir tikino, kad juo buvo pasinaudota.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

J

Labai patiko jo menas, kol nepradejo politikuoti, ir s.... kalbeti, dabar jo muzikos nesiklausau

Anonimas

o kokie užsakyti propagandistai yra nusitaikę į valstiečius ,gal parodykit visas nuotraukas ,darytas iš pakampių ,gal turite nuotraukų ,kaip dėdulė kgbistas, per sausio 13 dieną lakstė su pistoletu ir reikalavo aukų ,gal turite nuotraukų ir intervių kas šaudė nuo stogo į Lietuvius.ačiū .

Anonimas

galima sugretinti dvi provokacijas ,per sausio 13 d, ;andriukas buvo pagautas ant kabliuko ,jo niekas už Liežuvio netraukė ,matomai prie laužo buvo gerai apšilęs ,ir rusiškas kraujas užvirė ,ir dar viena provokacija ,nuotrauka padaryta seime iš seimo salės balkono ,kur Skardžius laiko baltą lapą , subadytą ar sušaudytą ir juokiasi ,matomai fotografas pardavė landsberginiams nuotrauką ,ir šie eilinį kartą padarė provokaciją ir intrigą ,kad pareklamuotu anūkėlį ,kuris baigia sugriauti seimą iš savo neapykantos laimėjusiems rinkimus ,juk žadėjo tai padaryti ,o Skardžius be gėdis nutraukė anūkėlio grobstymus iš valstybės biudžeto ,na va yra dėl ko anūkėliui draskytis .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS