Susipažinkite su trim įspūdingiausiais T. Hardy vaidmenimis | kl.lt

SUSIPAŽINKITE SU TRIM ĮSPŪDINGIAUSIAIS T. HARDY VAIDMENIMIS

  • 0

Nenustebkite žodyne šalia žodžių „charizma“ bei „meistriškumas“ radę aktoriaus Tom Hardy nuotrauką. Šis talentingas vyrukas jau spėjo užkariauti mažiausiai pusės planetos moterų širdis, o jų antrosios pusės svajoja būti tokiais kaip jis. T. Hardy įrodė, kad jam pavaldūs visi kino žanrai, o pastarasis karjeros dešimtmetis pasižymi ypač stipriais vaidmenimis, kuriuos liaupsino ne tik žiūrovai ir kritikai, tačiau ir kino apdovanojimus dalinančios organizacijos.

Kviečiame susipažinti su trimis naujausiais aktoriaus vaidmenimis, kurių kiekvienas - tarsi pasaka akims!

Serialas, apnuoginantis T. Hardy kūną ir sielą

Serialas „Tabu“ (angl. „Taboo“) vilioja mistifikuotu siužetu, paslaptimis, intrigomis, mini serialo formatu ir įspūdinga komanda tiek filmavimo aikštelėje, tiek už jos ribų. Tom Hardy, Oona Chaplin, eilė seriale „Sostų karai“ (angl.“Game of Thrones“) matytų aktorių bei Rodley Scott ir Steven Knight užnugaris serialą pavertė vienu laukiamiausių reginių, po pirmojo pasirodymo ekranuose iškart pelniusiu teisę į antrąjį sezoną. 

Didžiausioje vaizdo transliacijų internetu platformoje viaplay.lt rodomas serialas „Tabu“ žiūrovą nukelia į 1814-ųjų Londoną, į kurį iš klajonių po Afriką sugrįžta seniai mirusiu laikytas Džeimsas Dilenis (akt. Tom Hardy). Pasitikęs žinią apie tėvo mirtį, vyras sužino paveldėjęs žemės lopinėlį JAV ir Kanados pasienyje. Iš pirmo žvilgsnio nieko verta atrodanti žemė pasirodo esanti strategiškai patrauklioje vietoje – į kovą dėl jos stoja anglų valdoma Rytų Indijos kompanija, vardan Džeimso paveldėtos salos pasiryžusi padaryti viską. Net nužudyti jos savininką. Džeimso laukia sunki užduotis – vyrui tenka ne tik narplioti šeimyninių intrigų pinkles, atkeršyti už tėvo mirtį, tačiau ir stoti į kovą su galingu konglomeratu.

Vienas serialo kūrėjų, prodiuseris ir pagrindinio vaidmens atlikėjas T. Hardy vadinamas serialo varikliu – įtaigi aktoriaus kūno kalba, veido išraiškos ir susitapatinimas su herojumi paverčia jį pagrindine serialo ašimi, apie kurią sukasi intrigų kupinas veiksmas. Į pagalbą vyrui stoja ypač smulkmeniškai atkurtas 1814-ųjų Londonas bei didingos miesto dekoracijos. Scenaristas Steven Knight, drauge su kuriuo Tom Hardy dirbo serialo „Birmingemo gauja“ (angl. „Peaky Blinders“) ir filmo „Lokas“ (angl. „Locke“) filmavimo aikštelėse, prodiusuoti „Tabu“ ėmėsi aktoriui iškėlęs sąlygą. T. Hardy turėjo atlikti pagrindinį vaidmenį asmeniškai jam S. Knighto kuriamame vieno aktoriaus filme „Lokas“. Kino kritikai šį režisieriaus ir aktoriaus tandemą netruko lyginti su Martino Scorsese ir Roberto DeNiro komanda prieš dvidešimt metų – panašu, kad šis daug žadantis bendradarbiavimas žiūrovams padovanos dar ne vieną įtaigų filmą.

Specialiai Tomui Hardy parašytas vaidmuo ir naujas karjeros iššūkis filme „Lokas“

Sakoma, kad ryškiausias T. Hardy aktorinio meistriškumo įrodymas – vaidmuo apie poelgius ir pasekmes kalbančioje dramoje „Lokas“ (angl. „Locke“). Įspūdingą vaidmenį filme atlikęs T. Hardy prikausto žvilgsnį nuo pirmųjų minučių ir puikiai išlaiko žiūrovo dėmesį net pusantros valandos – tokia sudėtinga užduotis pavyksta toli gražu ne kiekvienam kino pramonės vilkui. Įtempto siužeto „Loke“ nuolatos matome BMW automobilio salone sėdintį aktoriaus personažą – talentingą architektą Ivaną Loką. Šis, vedinas pareigos jausmo, keliauja pas menkai pažįstamą moterį, nuolatos bendrauja telefonu ir kelyje sprendžia aibę jo gyvenimą užgriuvusių problemų. Apribotoje erdvėje pasirodantis Ivanas tik vairuoja ir kalba, pro šalį lekia automobiliai, mirga automagistralės šviesos. Atrodo, turėtų būti nuobodu, tačiau atplėšti akis nuo ekrano – pernelyg sunku – kelias ir T. Hardy tampa vienu kūnu, meistriškai pasakojančiu įtraukiančią filmo istoriją.

Steveno Knighto režisuotas „Lokas“ buvo parašytas specialiai aktoriui T.Hardy. Režisieriaus teigimu, išpildyti jo idėją uždaroje erdvėje ir sukurti vieno aktoriaus filmą galėjo tik T.Hardy. S. Knightas neklydo – nišinis projektas, kiek daugiau nei dešimčia dublių nufilmuotas vos per penkias naktis!, apskriejo kino festivalius ir T. Hardy kilstelėjo į naują karjeros etapą.

Geriausiu visų laikų filmu apie karą vadinamas „Diunkerkas“

Įspūdingas, epiškas ir gąsdinančiai realistiškas pasakojimas, nušviečiantis 1940-aisiais Diunkerke vykdytą britų ir prancūzų karių išgelbėjimo operaciją, netruko patekti į geriausių visų laikų filmų apie karą viršūnes. Aštuoniems Oskarams nominuotą ir tris iš jų gavusį filmą kino kritikai drąsiai vadino šedevru ir režisieriaus Christopherio Nolano talento triumfu. Tai – dar vienas nestandartinis filmas, kuriame žiūrovo akims pateikiamas eilinis T. Hardy aktorinio meistriškumo įrodymas. Trečiąsyk Ch. Nolano filmavimo aikštelėje atsidūręs aktorius, kurio pats režisierius maldavo atlikti šį vaidmenį, įkūnija pilotą, didžiąją filmo dalį uždengtu veidu praleidžiantį lėktuve. T. Hardy, gebantį ypač išraiškingai vaidinti akimis, Ch. Nolanas vadina nepaprastu ir turinčiu ypatingą talentą bei teigia, jog „tai, ką T. Hardy gali atvaizduoti akimis, ne kiekvienas aktorius geba išreikšti panaudodamas viso kūno kalbą“.

GALERIJA

  • Susipažinkite su trim įspūdingiausiais T. Hardy vaidmenimis
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS