Tituluoto virėjo šedevrus įvertino Rusijoje | kl.lt

TITULUOTO VIRĖJO ŠEDEVRUS ĮVERTINO RUSIJOJE

Geriausiu Lietuvos virėju 2008-aisiais pripažintas klaipėdietis Vytautas Samavičius įvertintas ir svečioje šalyje.

Tituluotas viešbučių "Navalis" ir "Old Port Hotel" restoranų virtuvės šefas iš neseniai Maskvoje vykusio tarptautinio virėjų čempionato "Kremlin Culinary Cup – 2009" sugrįžo ne tuščiomis rankomis. Jo triūsą komisija įvertino vienu bronzos ir dviem sidabro medaliais.

V.Samavičius sužibėjo gamindamas po karštąjį antienos ir lašišos patiekalą bei šešis restoraninius užkandžius. Kiekvienoje rungtyje virtuvės virtuozas konkuravo bemaž su 80 kolegų iš įvairių pasaulio šalių.

Kas dvejus metus vykstantis "Kremlin Culinary Cup – 2009" čempionatas įeina į reikšmingiausių tokio pobūdžio renginių penketuką ir vadinamas pasiruošimu virėjų olimpiadai – kas ketverius metus rengiamam pasaulio virėjų čempionatui Erfurte. Šiame Vokietijoje organizuojamame renginyje V.Samavičius taip pat planuoja išbandyti savo jėgas.

13 metų virėjo darbo stažą turintis viešbučių "Navalis" ir "Old Port Hotel" restoranų virtuvės šefas lapkričio pradžioje išvyksta stažuotei į prestižinį pasaulinio garso restoraną Kopenhagoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jonas

Na sveikinam, ir toliau slovink Lietuva!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS