Už nužudymą teistas prancūzų rokeris sugrįžimui į sceną pasirinko netinkamą dieną | kl.lt

UŽ NUŽUDYMĄ TEISTAS PRANCŪZŲ ROKERIS SUGRĮŽIMUI Į SCENĄ PASIRINKO NETINKAMĄ DIENĄ

  • 0

Toji diena turėjo žymėti prancūzų roko atlikėjo Bertrando Cantat, nuteisto už savo gyvenimo draugės garsios prancūzų aktorės nužudymą Lietuvoje, sugrįžimą į pramogų pasaulį.

Tačiau jo naujos grupės „Detroit“ prodiuseriai buvo priversti paankstinti naujojo grupės albumo pasirodymą paaiškėjus, kad anksčiau šiam įvykiui numatyta data – lapričio 25-oji- yra Tarptautinė kovos su smurtu prieš moteris diena.

„Siekiant išvengti prieštaringų vertinimų ir išlikti griežtai muzikiniame kontekste Olivier Caillartas (Olivjė Kajaras, įrašų bendrovės Barleay vadovas) nusprendė perkelti grupės „Detroit“ albumo „Horizons“ pristatymą į lapkričio 18 dieną“, – sakoma bendrovės pranešime.

Buvęs prancūzų roko grupės „Noir Desir“, lyderis B.Cantat 2004 metais buvo nuteistas aštuonerius metus kalėti už garsios prancūzų aktorės Marie Trintignant (Mari Trentinjan) mirtiną sumušimą.

Per poros konfliktą viename Vilniaus viešbučių M.Trintignant patyrė sunkią smegenų traumą ir vėliau nuo jos mirė.

B.Cantat buvo paleistas į laisvę lygtinai 2007 metais.

Nuo to laiko jis po truputį mėgino sugrįžti į muzikos pasaulį, dažniausiai grodamas su kitais atlikėjais scenoje ar įrašinėdamas jų albumus.

Pirmadienį kompanija „Barclay“ pranešė, kad ilgai lauktas B.Cantat naujos grupės „Detroit“ albumas bus pristatytas lapkričio 25 dieną.

Tačiau socialinio tinklo „Twitter“ lankytojai suskubo pastebėti, kad ši data sutampa su Jungtinių Tautų (JT) paskelbta Tarptautine kovos su smurtu prieš moteris diena.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS