Vienas iš „Eurovizijos“ kūrinių privertė M. Linkytę pravirkti | kl.lt

VIENAS IŠ „EUROVIZIJOS“ KŪRINIŲ PRIVERTĖ M. LINKYTĘ PRAVIRKTI

Antradienio vakarą LRT didžiojoje studijoje savo pasirodymus pristato dar 12 pirmąjį konkurso etapą praėjusių dalyvių. Atlikėjai kovoja dėl galimybės susirungti „Eurovizijos“ pusfinalyje. Ne vienas šio vakaro atlikėjas buvo pavadintas kaip be galo stiprus ir vertas keliauti į finalą.

 

Kai kurie pasirodymai itin palietė komisijos narius: „Kaip galite suprasti iš mano akių, ši daina mane palietė“, – kalba Monika Linkytė, kurią pravirkti privertė Ievos Zasimauskaitės daina „When we`re old“.

Dalyvius vertina atlikėjai ir buvę „Eurovizijos“ dalyviai M. Linkytė ir Vaidas Baumila, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, agentūros „Mp3“ vadovas, prodiuseris Vaidas Stackevičius.

Šį kartą pasirodymus pristato Živilė Gedvilaitė, Audrius Petrauskas, Agnė Michalenkovaitė, „Saulės kliošas“, Greta Zazza, Ruta Loop, Marija, „The Roop“, Elizabeth Olshey, Monika Marija, Gabrielius Vagelis ir I. Zasimauskaitė.

Tik šešios šį vakarą nuskambėjusios dainos pateks į „Eurovizijos“ pusfinalį. Kas tai bus, jau šį šeštadienį nuspręs komisija ir žiūrovai.

Pirmoji pasirodė Ž. Gedvilaitė. Jos kūrinys šiųmetėje „Eurovizijoje“ – „Melody“.

Anot V. Stackevičiaus, šis pasirodymas atrodo tvirtai. Atlikėja viską puikiai įgyvendinote.

„Galima tik labiau išnaudoti filmavimo rakursus. Jūs puikiai pradėjote vakarą“, – sako V. Stackevičius.

V. Baumila sako, kad atlikėjos balsas hipnotizuoja.

„Puikiai atrodėte tiek ant scenos, tiek ekrane. Dainuojate gerai. Nežinau, ar tai yra ta daina, [kurią turėtume siųsti į „Euroviziją“], bet tegul nusprendžia žiūrovai“, – teigia V. Baumila.

A. Petrausko pasirodymą „In my Bones“ komisijos nariai vertina itin gerai ir sako, kad daina turėtų keliaut pirmyn.

R. Zilnio manymu, nors „Eurovizijoje“ dažnai daugiau sulaukia populiaresni atlikėjai, o Audrius nėra garsiausias šios atrankos dalyvis, tačiau jis vis tiek sulaukia dėmesio ir yra pastebimas.

„Jau praėjusį sykį ši daina man labai patiko. Šį kartą ant scenos daugiu veiksmo. Turite geraširdžio skauto mimiką ir veidą. Jūs puikiai tinkate šiai jaukiai dainai!“ – kalba R. Zilnys.

M. Linkytė sutinka, kad Audrius atrodo labai mielai ir gerai dainuoja.

„Labi gerai ir švariai dainuojate, man, kaip atlikėjai, tai labai svarbu. Neturėtume abejoti, kad jūsų daina turėtų keliauti pirmyn“, – teigia M. Linkytė.

Teigiamai įvertintas ir A. Michalenkovaitės kūrinys „Going on“.

V.Radžiūno (LRT) nuotr.

M. Linkytė sako, kad atlikėjos balsas galingas, o tai, kaip dainininkė išdainuoja aukštas natas, netgi verčia iš koto.

R. Zilnys sako nenorintis kartoti komplimentų, kuriuos jau sakė praėjusį kartą. Tačiau, jo nuomone, Agnė dar neišspaudžia iš balso visko, ką gali.

„Jaučiu, kad ją vis dar kažkas stabdo, ji galėtų dainuoti taip, kad atviptų žandikauliai. Šioje atrankoje atlikėjai dar gali trukdyti tai, kad yra daug moterų su gerais balsais“, – teigia R. Zilnys.

Grupė „Saulės kliošas“ į sceną lipo su „Eurovizijai“ paruošta, pozityviai nuteikiančia daina „Įkvėpk ir nepaleisk“.

V. Baumila sako, kad klausydamasis šios dainos jis tiesiog mėgavosi.

„Žinau, kad šiais atlikėjais tikrai galima pasitikėti. Daina kitokia, ji skamba šiuolaikiškai ir norisi šią dainą išgirsti taip pat ir per radijo stotis. Džiaugiuosi ir sveikinu, kad pasiryžote dainuoti gimtąja kalba“, – kalba V. Baumila.

V. Stackevičiui taip labai patiko pasirodymo išpildymas ir tai, kaip pasirodė grupės vokalistė.

„Puiki režisūra, puikiai nufilmuota. Tikrai ši daina gali keliauti į finalą ir dar toliau. Šį vakarą jūs buvote nuostabūs ir sukūrėte šventę“, – sako V. Stackevičius.

G. Zazza atliko kūrinį „Broken Shadows“.

R. Zilnio nuomone, viskas su šiuo pasirodymu yra puiku.

„Man atrodo, kad šį kartą Greta netgi labiau pasitiki savimi. Čia nieko nereikia keisti, gal dėl įdomumo ateityje keisis tik suknelės. Man šiek tiek baisu, nes tai šiandien yra 5 daina ir beveik visos jos atrodo vertos eiti į kitą etapą. Linkiu sėkmės“, – kalba R. Zilnys.

V.Radžiūno (LRT) nuotr.

M. Linkytė sutiko, kad pasirodymas yra išpildytas.

„Gretos gražus balsas. Daina gan standartiška, bet tai užtikrina, kad ši daina tikrai galėtų vykti į „Euroviziją“, – kalba M. Linkytė.

  Pakiliai nuteikia R. Loop daina „Positive Thoughts“.

Kaip sako R. Zilnys, ši daina – tikras eurovizinis cukrus, bet miela klausytis, dainosi atlikimas gražus ir, žiūrint pasirodymą, norisi šypsotis. Jis patarė, kad rekvizicija, kurią atlikėja naudoja pasirodymo pradžioje, yra nereikalinga.

V. Baumila atkreipė dėmesį, kad ne tik R. Loop pasirodymas, bet ir visas šiųmetis „Eurovizijos“ konkursas yra labai stiprus.

„Labai stiprūs vokalai, įmantrūs ir labai skirtingi pasirodymai. Gera klausytis ir žiūrėti į juos. „Eurovizija“ parodo, kaip reikia dirbti ir ruoštis. Rūta, gera žiūrėti į tave, šypsotis. Manau, kad jei dalyvausi Portugalijoje, sukelsi šypseną ir jiems“, – kalba V. Baumila.

 Atlikėja Marija šį šeštadienį žiūrovų palaikymo lauks su daina „This Love“.

V. Stackevičius sako, kad jam patiko pasirodymo vizualizacijos. Tačiau, anot jo, buvo momentų, kai atrodė, kad ne viską pavyko nufilmuoti ir parodyti taip, kaip buvo suplanuota.

„Pasigedau energetikos, trūko jėgos. Šioje laidoje labai daug stiprių kūrinių, todėl reikėtų paieškoti išskirtinumo, kad žmonės jus dėl kažko prisimintų. Dabar daina rizikuoja paskęsti“, – mano V. Stackevičius.

R. Zilnys mano, kad galbūt Marija šiandien tiesiog persistengė.

„Turite visas galimybes šią dainą priversti suskambėti puikiai ir viskas gali išeiti labai gerai. Nežinau, kas šiandien yra, gal patirties stoka, gal jaudulys“, – svarsto R. Zilnys.

 Grupė „The Roop“ antradienio vakarą pasirodė su kūriniu „Yes, I do“.

M. Linkytė pastebėjo, kad šios dainos priedainis – labai aiškus ir įsimenantis, o pasirodymas išsiskyrė iš visų kitų.

„Žinau, kad dainos idėja ir žinutė yra labai gražios. Kaip jūs patys minėjote, geriau turėti idėją negu jos iš viso neturėti. Man tikrai patiko“.

V. Stackevičius pritarė, kad kūrinio gera klausytis.

„Režisūriniai sprendimai išlaikė dėmesį nuo pradžios iki pabaigos. Kūrinys neprekaištingi atliktas, jis yra labai stiprus pretendentas keliauti toliau“, – mano V. Stackevičius.

 E. Olshey atliko melancholišką dainą „Bejausmis“.

M. Linkytei ši daina graži, melodija – svajinga. Tačiau atlikėjai norėtųsi palinkėti drąsos.

„Norėčiau palinkėti drąsos. Manau, kad apie pergalę svajojate labai tyliai, todėl mums sunku tai pajausti. Turite švelnų ir minkštą balsą, tad leiskite mums gėrėti jumis“, – sako M. Linkytė.

R. Zilnys pastebėjo, kad kasmet „Eurovizijoje“ pasitaiko „kitokių“ kūrinių.

„Manau, kad šiemet tai yra Godo, Lukas Norkūnas ir jūs. Pernai „Eurovizijoje“ taip pat laimėjo kitokia daina. Pastebėjau, kad kai scenoje pasirodė Jazzu, Lietuvoje atsirado labai daug panašiai  į ją dainuojančių merginų. Man labai įdomu, ką jūs darote, norėčiau pasiklausyti daugiau. Tačiau nemanau, kad šis kūrinys yra toks, kuris gali laimėti „Euroviziją“, – atvirai sako R. Zilnys.

Pirmajame etape sėkmės sulaukusi Monikos Marijos daina „The Truth“ šį vakarą ir vėl nepaliko abejingų komisijos narių.

Pirmą kartą dainą girdėjęs V. Stackevičius sako, kad labai džiaugiasi, jog šis pasirodymas yra „Eurovizijos“ atrankoje.

„Labai džiaugiuosi, kad ji dalyvauja atrankoje, kūrinys stiprus ir puikiai „susiklausė“. Dėmesį reikėtų sutelkti į tai, kaip dar būtų galima pastiprinti dainos įspūdį, kaip apžaisti ir pateikti dainą“, – kalba V. Stackevičius.

M. Linkytė prisipažįsta, kad, klausant Monikos Marijos, pirmą kartą šį vakarą po kūną lakstė šiurpuliukai.

„Tavo balsas stipresnis negu ši daina, bet tai nėra blogai, man norėjosi į tave žiūrėti ir klausyti. Tu esi viena iš mano favoričių“, – kalba M. Linkytė.

R. Zilnys su šypsena sako, kad Vytautas Rumšas jaunesnysis yra išties įtakingas, nes Monika Marija atsižvelgė į jo pastabą atrodyti kitaip, kurią aktorius išsakė vienoje iš laidų.

„Šypsojomės, kad su šia šukuosena jūs netgi esate panaši į Ericą Jennings“, – teigia R. Zilnys.

 Jo nuomone, G. Vagelio kūrinys „The Distant“ stiprus, tačiau pastabų yra.

„Jei apie dainą ir vokalą, tai jie yra stiprūs. Tačiau norėtųsi, kad labiau bendrautum su žiūrovu, kad žvelgtum į kamerą. Myliu tave kaip atlikėją, todėl turiu tau griežtesnių reikalavimų“, – kalba V. Baumila.

R. Zilnys pasakoja dažnai paskaitantis klausytojų komentarus apie „Eurovizijos“ dalyvius. Jis yra radęs tris, apibendrinančius G. Vagelio dainą: „koks gražus balsas“, „kokia keista daina“, „kas nors atleiskite jo stilistą“.

„Jis niekada scenoje neatrodo nuobodžiai, gal tai yra išskirtinis jo bruožas. Kad daina keista, galbūt tai yra jos stiprybė. Norėčiau, kad ši daina pakliūtų į kitą etapą, pažiūrėsime, kaip bus“, – teigia R. Zilnys.

Jausmingą kūrinį „When we`re old“ atliko I. Zasimauskaitė.

M. Linkytę šis kūrinys itin sujaudino ir net privertė pravirkti, anot atlikėjos, daina labai svajinga ir graži.

„Kaip galite suprasti iš mano akių, ši daina mane palietė“, – kalba M. Linkytė.

V. Baumila suskubo pasakyti, kad be jo niekas daugiau nėra matęs Monikos verkiančios.

„Gražu, ką daugiau ir pasakyti. Į šią dainą sudėjai visus stipriausius ginklus. Ir subtilus balsas, ir vaizdai. Sveikinimai tau ir Vytautui Bikui už gražią kūrybą“, – kalba V. Baumila.

V. Stackevičius teigia, kad jau pernai I. Zasimauskaitė buvo dainininkė, kurios pasirodymų jis laukdavo.

„Ji nenuvylė ir šį kartą. Labai jaukus ir geras atlikimas. Buvo labai gera šios dainos klausytis. Kūrinys sukūrė magišką atmosferą, nieko netrūko“, – įspūdžiais dalijasi V. Stackevičius.

Nacionalinę „Eurovizijos“ atranką žiūrėkite šeštadienį 21 val. per LRT TELEVIZIJĄ.

GALERIJA

  • Vienas iš „Eurovizijos“ kūrinių privertė M. Linkytę pravirkti
  • Vienas iš „Eurovizijos“ kūrinių privertė M. Linkytę pravirkti
V.Radžiūno (LRT) nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS