Vykdant testamentą, D. Chvorostovskio pelenai suberti į dvi urnas | kl.lt

VYKDANT TESTAMENTĄ, D. CHVOROSTOVSKIO PELENAI SUBERTI Į DVI URNAS

  • 4

Viena iš dviejų urnų su anksčiau šį mėnesį mirusio Rusijos operos žvaigždės Dmitrijaus Chvorostovskio kremuotais palaikais buvo atgabenta į jo gimtąjį Krasnojarsko miestą, trečiadienį pranešė krašto administracija.

„Šiandien dieną kapsulę atvežė į Krasnojarską. Oficiali laidotuvių ceremonija bus surengta išsprendus kai kuriuos organizacinius klausimus“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė vienas administracijos atstovas.

Vykdant dainininko testamentą, po jo palaikų kremacijos pelenai buvo suberti į dvi urnas. Viena jų ateinantį antradienį bus palaidota Maskvos Novodevičjės kapinėse, kur ilsisi daug iškilių Rusijos kultūros ir meno veikėjų.

Po pustrečių metų trukusios kovos su smegenų vėžiu D. Chvorostovskis mirė Londone, būdamas 55 metų. Pirmadienį Maskvoje bus surengta atsisveikinimo su dainininku ceremonija.

Apdovanojimų pelnęs D. Chvorostovskis gimė 1962 metų spalio 16 dieną Sibiro mieste Krasnojarske.

Nuo 1985 metų jis buvo Krasnojarsko valstybinio operos ir baleto teatro solistas. 1989-aisiais laimėjęs tarptautinį operos dainininkų konkursą Kardife jis pradėjo dainuoti geriausiuose pasaulio operos teatruose: Londono Kovent Gardeno Karališkojoje operoje, Milano „La Scala“, Vienos valstybinėje operoje, Buenos Airių Kolumbo teatre, Niujorko Metropoliteno operoje, Sankt Peterburgo Marijos teatre, Zalcburgo festivalio operos scenoje.

Garsusis rusų baritonas yra laikomas vienu geriausių Georgijaus Sviridovo kūrinių atlikėjų pasaulyje.

2015 metais D. Chvorostovskiui buvo diagnozuotas smegenų vėžys ir jis beveik neberengdavo tiesioginių pasirodymų. Birželio mėnesį Vienos valstybinė opera paskelbė, kad publikos mylimas dainininkas atšaukė visus būsimus pasirodymus.

Gegužės mėnesį D. Chvorostovskis neplanuotai pasirodė Metropoliteno operoje ir džiūgavusiai auditorijai atliko vienu iš jo skiriamųjų ženklų tapusią ariją iš „Rigoleto“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ramunė

paklausykit čia minimos vokalinės G.Sviridovo poemos "Peterburgas". Tobuliau negali būti. Girtuoklio daina taip atlikta,kad per amžių amžius taip nieks nesugebės išjaust. Be jokio drąskymosi,bet tokia jėga,kad širdis gali plyšt ir klausantis.Manau net Šaliapinas varžytųsi,ir kažin ar geriau atliktų.Ir dar "Madona mieste".Toks atlikimas,ir čia ne tik balse stiprumas,tai tobula aktorystė.Lenkiuosi žemai jam,jo tėvams,jo šaliai,jo didžiajai mokytojai I.Archipovai.G.Sviridovui,A.Blokui,pagal kurio poemą parašyta muzika.Tik rusai,tik slavai gali taip dainuot.

xx

Netektis kulturai

Anonimas

Dievinau sita dainininka uzuojauta tautai ir artimiems
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS