„X Faktoriaus“ laimėtojas Žygis pristato „Sony Music Entertainment“ įrašytą dainą | kl.lt

„X FAKTORIAUS“ LAIMĖTOJAS ŽYGIS PRISTATO „SONY MUSIC ENTERTAINMENT“ ĮRAŠYTĄ DAINĄ

  • 0

TV3 didžiojo muzikinio projekto „X Faktorius“ antrojo sezono laimėtojas Žygimantas Gečas arba tiesiog Žygis savo gerbėjams turi gerų naujienų. Merginų širdis spėjęs užkariauti išvaizdus vaikinas pristato naują dainą. Radijo stoties „Power Hit Radio“ eteryje jau besisukantis vasaros hitas „Like You“ gimė prestižinėje, pasaulinio garso studijoje „Sony Music Entertainment“.

Šią galimybę Ž. Gečui suteikė „X Faktoriaus“ komanda. Nugalėjęs savo konkurentus, Žygis ne tik laimėjo projektą, gavo solidų muzikinį prizą, bet ir galimybę įrašyti dainą „Sony Music Entertainment“ studijoje.

Į Suomijos sostinę Helsinkį Ž. Gečas skrido vienai parai. Dainininkas neslepia – prieš atveriant muzikos giganto „Sony Music Entertainment“ studijos duris, jį kankino baimė. O kas, jei atvykėlis iš Lietuvos liks nesuprastas, neras bendros kalbos su darbuotojais? Tačiau šios mintys buvo nuvytos šalin po pirmųjų pažinties minučių. „Studijos kolektyvas pasirodė labai draugiškas, bendraujantis. Prieš dainos įrašus pasišnekučiavome, atsigėrėme arbatos“, – prisiminimais dalinasi Ž. Gečas.

Įrašų studija lietuviui paliko didelį įspūdį. Interjeras alsuoja prabanga ir stilingumu. Studijoje dirba aštuoni muzikos prodiuseriai. Jie – tvirta komanda, vienas kitam padeda. „X Faktoriaus“ nugalėtojas vyko pas vieną iš jų, tačiau į pagalbą atskubėjo dar keli. Muziką ir žodžius dainai „Like you“ parašė Mika Laakonen‘as ir Milos Rosas‘as.

Prieš pat įrašus, Žygis turėjo pamoką su vokalo mokytoja. Ji vaikinui padėjo susidoroti su vokalo subtilybėmis, parodė nematytų vokalo pratimų bei sustygavo anglišką dainos tekstą, kad nesijaustų nė menkiausio lietuvio akcento. „Žmonės, su kuriais kartu dirbau man įpūtė motyvacijos, pasitikėjimo savimi. Dainos „Like You“ įrašai truko visa dieną. Išgirdus pirmąjį variantą, nusprendėme šiek tiek patobulinti. O po darbų visa komanda nuvykome į miesto centrą atšvęsti“, – prisimindamas šypsosi Ž. Gečas.

„Sony Music Entertainment“ studijoje lietuviškojo „X Faktoriaus“ nugalėtojas sulaukė itin daug dėmesio – spėjo pasijusti išskirtiniu. „Visos pastangos buvo dedamos į tai, kad tik aš gerai jausčiausi. Dirbti buvo labai smagu, įspūdžiai patys geriausi. Prodiuseriai, kurie dirbo su manimi, prasitarė iš pradžių nesitikėję, kad komandinis darbas bus toks smagus. Jie visa laiką kartojo, kad esu šaunuolis. Gal taip sako visiems, tačiau tokios kalbos paveikė teigiamai“, – pasakoja Žygis. Paklaustas, ar spėjo pasijusti žvaigžde, vaikinas kuklinasi ir tikina, kad niekada tokiu nesijautė ir nesijaus. Pasak Žygimanto, „žvaigždė“ yra per daug išpūstas žodis, kurio daug kas yra neverti.

Naująją savo dainą Ž. Gečas vertina palankiai. Didžiausias vaikino noras – kad ją pamiltų kuo daugiau tautiečių: „Like You“ skiriasi nuo lietuvių kuriamų dainų, kurios dabar yra populiarios. Manau, kad tai yra jos pliusas. Neslėpsiu, prie šios versijos man buvo sunku įprasti. Labiau mėgstu lyrišką muziką, tad pirmasis, lyriškesnis, variantas man patiko labiau. Tiesa, išgirdus galutinį variantą man neliko abejonių – viskas labai patiko! Ši daina ir lyriška, ir tinkanti skambėti naktiniuose klubuose. Tikiuosi, kad lietuviams ji patiks. Žinau, kad bus ir neigiamų komentarų, tačiau visų skoniai yra skirtingi, visiems neįtiksi.“

„Džiaugiuosi, kad projekto „X Faktorius“ nugalėtojas turėjo galimybę įrašyti dainą pasaulinio lygio įrašų studijoje. Su šia Žygio daina dirbo grupę „The Rasmus“ išgarsinęs prodiuseris. Dainas šioje studijoje įrašinėja tokios grupės kaip „Apocalyptica“. Singlo pristatymu Europos radijo

stotyse užsiims pati „Sony Music“ korporacija. Manau, kad padirbėti tokioje vietoje ir su tokio lygio profesionalais yra kiekvieno atlikėjo svajonė“, – mano „X Faktoriaus“ prodiuseris ir vienas iš teisėjų Saulius Urbonavičius-Samas.

Dalį iš projekto finale laimėtų 50 tūkst. litų „X Faktoriaus“ nugalėtojas išleido savo reikmėms – įsigijo automobilį, kompiuterį, telefoną: „Norėjosi atsinaujinti, tačiau dar šiek tiek laimėjimo sumos liko. Šiuo metu turiu galimybę tobulinti savo vokalo įgūdžius pas dainininką Povilą Meškėlą. Jo pamokos – neįkainojamos, labai džiaugiuosi patekęs į jo rankas.“

Tolimesniuose dainininko planuose – naktiniams klubams skirta dainų programa, kurią atliks kartu su širdies drauge Anžela Adomovič. „X Faktoriuje“ susipažinusi pora nežada sustoti ir tikina nustebinsiantys išrankius lietuvius.

 

GALERIJA

  • „X Faktoriaus“ laimėtojas Žygis pristato „Sony Music Entertainment“ įrašytą dainą
  • „X Faktoriaus“ laimėtojas Žygis pristato „Sony Music Entertainment“ įrašytą dainą
  • „X Faktoriaus“ laimėtojas Žygis pristato „Sony Music Entertainment“ įrašytą dainą
  • „X Faktoriaus“ laimėtojas Žygis pristato „Sony Music Entertainment“ įrašytą dainą
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS