Lietuvės sėkmė Airijoje – įsimylėjo ir įkūrė viešbutį | kl.lt

LIETUVĖS SĖKMĖ AIRIJOJE – ĮSIMYLĖJO IR ĮKŪRĖ VIEŠBUTĮ

  • 2

„Tai viena gražiausių pasaulio vietų, uždara nuo visokių blogybių ir piktų žmonių“, - apie Airijos miestelį Kinseilį LRT laidoje „Emigrantai“ šį antradienį pasakos Rasa Disey.

Prieš aštuonerius metus čia gyventi atvykusi moteris – vieno iš čia įkurtų viešbučių valdytoja ir savininkė. Tačiau ne į grožybes žvalgytis ir ne prabangaus gyvenimo gyventi 2010-ais čia atvyko iš mažo kaimelio netoli Klaipėdos kilusi Rasa. Ji sakys, kad tuo metu išgyveno didžiulę gyvenimo krizę.

„Emigrantuose“ R. Disey leisis į skaudžiausius prisiminimus – kai nesugebėjo išmaitinti nei savęs pačios, nei sūnaus. Nieko neslėpdama moteris prisipažins, kad buvo pasiruošusi bet kam, ką tik likimas jai pasiūlys. „Buvau tokioj situacijoj, kada vaikas pareina iš mokyklos, atidarai šaldytuvą, o jame nieko nėra“, - prisimins Rasa. Ji iki šiol be galo graužiasi, kad Lietuvoje negalėjo rasti darbo ir svarsto: ar per mažai pastangų dėjo, ar tiesiog sutiko netinkamus žmones.

„Mano sesuo buvo tuo metu Airijoje, pakalbėjom su ja ir sako: „atvažiuok, bandysim čia,“ – pasakojo Rasa. Priimti sprendimą emigruoti moteriai buvo be galo sunku, tiesa pats žiauriausias sprendimas – skyrybos su vienturčiu sūnumi. „Jis man buvo visas pasaulis, tačiau vežtis kartu su savimi į šalį, kur nežinojau kas gali nutikti – negalėjau. Buvo per daug rizikos“, - vis dar kraujuojančia širdimi prisipažins Rasa.

Pirmuosius metus Kinseilyje Rasa vadins išlikimo metais. Nemokėdama gerai anglų kalbos, neturinti jokio užnugario, ji čia turėjo įrodyti, kad gali dirbti geriau, nei bet kas kitas. Tiesa, šiai šaliai ji be galo dėkinga, nes būtent čia sutiko Piterį iš pagrindų pakeitusį jos gyvenimą. „Gyventi vienai svetimoje šalyje yra baisus jausmas, nes visos atsakomybės krenta tik ant vieno žmogaus pečių. Todėl visoms emigrantėms linkiu surasti mylimą žmogų“, - pasikeitusiu gyvenimu negali atsidžiaugti Rasa.

Gali susidaryti įspūdis, kad šiuo metu mažą, šeimos viešbutį valdančiai ir jo savininkei tapusiai R. Disey tiesiog pasisekė. Moteris baiminasi, kad daug žmonių jai gali imti pavydėti ir pradėti negražiai apkalbinėti, kaip lengvai ji Airijoje susitvarkė gyvenimą. Tačiau tai netiesa, laidoje „Emigrantai“ sakys ji. Kad sektųsi – turi visą laiką sunkiai dirbti. Verslininke tapusios R. Disey meilės ir karjeros istorija iš Airijos – jau šį antradienio vakarą, 19:30 val., tik per LRT televiziją.

GALERIJA

  • Lietuvės sėkmė Airijoje – įsimylėjo ir įkūrė viešbutį
  • Lietuvės sėkmė Airijoje – įsimylėjo ir įkūrė viešbutį
  • Lietuvės sėkmė Airijoje – įsimylėjo ir įkūrė viešbutį
LRT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pavydžių žmonių mažiau

Sėkmės Tau.

Heras

Išvada viena , pradėjo dulkintis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS