Lietuviai po „Brexit“ į tėvynę grįžti nenori | kl.lt

LIETUVIAI PO „BREXIT“ Į TĖVYNĘ GRĮŽTI NENORI

  • 9

Nors kiekvienais metais girdime apie vis tuštėjančią Lietuvą, visgi, Registrų centro duomenimis, Lietuvoje šiuo metu gyvena daugiau kaip 3 milijonai gyventojų. Specialistai teigia, kad Didžiojoje Britanijoje tvyrant nežinomybei dėl „Brexit“, į Lietuvą grįžta vis daugiau tautiečių.

LNK laidos KK2 Vilniaus oro uoste kalbinti emigrantai sako, kad Anglijoje jiems gyventi yra geriau nei Lietuvoje, ir ne vienas teigia, kad jeigu bus išvaryti iš Anglijos, keliaus į kitas turtingas ES šalis.

Bostono mieste gyvenantis Vasilijus emigravo prieš penkerius metus, nes Lietuvoje jį smaugė skolos, o svečioje šalyje jis vėl gali jaustis visavertis – per savaitę uždirba 400 svarų, gali išlaikyti tiek žmoną, tiek vaikus.

„Įlindau į skolas, kreditus, dabar aš to dalyko neturiu, viską susimokėjęs ir galiu sau atsidėti. Turiu du vaikus ir juos išlaikau, manau, kad jų išlaikymas yra labai pigus, pats gali savo svajones išpildyti. Man kitoje šalyje patinka, kad galiu leisti tai, ko negalėjau leisti čia“, – kalbės lietuvis.

Kol Didžioji Britanija nepasirašė išstojimo sutarties su Europos Sąjunga, tol gresia blogasis scenarijus, kai Didžioji Britanija išstos iš Europos Sąjungos be jokios sutarties, o tai bus ypač blogai lietuviams, kurie Jungtinėje Karalystėje neišbuvo penkerių metų.

„Sunku pasakyti, kaip bus su socialinėmis garantijomis. Valstybė imasi priemonių, kad apribotų socialiai išlaikomus žmones, kad žmonės būtų raginami patys dirbti. Sunku pasakyti, ar laukia antplūdis neišsilavinusių ir nekvalifikuotų žmonių“, – laidoje kalbės Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės pirmininkė Dalia Asanavičiūtė.

Kita kalbinta Jungtinėje Karalystėje gyvenanti lietuvė Irena pasakos, kad svetimoje šalyje gyvena jau 15 metų, bei sakys, jog atvykusi dirbo paprasta valytoja, o dabar pati turi įmonę, kuri organizuoja vakarėlius ir kitas šventes.

Irenai Anglijoje patinka, kad britai vertina žmones, kurie nebijo darbo ir dirba, o ne tinginiauja: „Jeigu jūs dirbat, tai kodėl jus turi išvaryti? Mes darome visokius darbus, kurių anglai niekada nedarys“.

Visą reportažą žiūrėkite šį trečiadienio vakarą laidoje KK2, 19 val. 30 min. per LNK.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

aciu verslininkams ,naikinimas praeities

o kas juos isvare,ponai verslininkai per savo gobsuma,vo taip ir reikia gobsuoliams ,dabar lai patys dirba su savo vaikais ,sugriove lietuva iki pamatu,per pinigus suzlugde valstybe ,kai proto nera tik pinigai tai nieko gero nelauk del ateities viskas zlunga,aplinkui vieni vagys

Anonimas

eiktu dingai su skolom is bostono

X

Tai kam jiems tą L.T. pilietybė,tegul ir sėdi ten.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS