Akredituotas naujasis Ispanijos gynybos atašė Lietuvai | kl.lt

AKREDITUOTAS NAUJASIS ISPANIJOS GYNYBOS ATAŠĖ LIETUVAI

  • 0

Pirmadienį naujuoju Ispanijos gynybos atašė Lietuvai akredituotas pulkininkas Jose Alemanas Asensis (Chosė Alemanas Asensis).

Akreditavimo ceremonijoje krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas pabrėžė, kad Lietuva labai vertina ispanų indėlį į Baltijos šalių saugumą.

„Lietuva labai vertina svarų Ispanijos indėlį užtikrinant Baltijos šalių saugumą ir glaudų bendradarbiavimą koordinuojant atgrasymo priemones Baltijos regione, dalyvaujant tiek NATO oro policijos misijoje, tiek NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje, tiek ir kituose dvišaliuose ir daugiašaliuose projektuose“, – Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) vykusioje ceremonijoje sakė V. Umbrasas.

Naujasis Ispanijos gynybos atašė Lietuvai karinių oro pajėgų pulkininkas J. A. Asensis iki paskyrimo ėjo vadovaujančias pareigas Ispanijos karinių oro pajėgų planavimo padalinyje, anksčiau yra tarnavęs įvairiuose Ispanijos kariuomenės ir tarptautiniuose štabuose, dalyvavęs tarptautinėse misijose.

J. A. Asensis gynybos atašė pareigose keičia Juaną Carlosą Martiną Torrijos (Chuaną Karlosą Martiną Toriją).

Ispanijos gynybos atašė Lietuvai reziduoja Varšuvoje.

Pasak KAM, dvišalis Ispanijos ir Lietuvos karinis bendradarbiavimas vykdomas jau septyniolika metų, bet dėl didelio geografinio atstumo ir kiek skirtingų saugumo iššūkių jis nėra labai intensyvus.

Visgi pažymima, kad Ispanija yra viena aktyviausių Baltijos šalyse vykdomos NATO oro policijos misijos dalyvių. Ispanijos karinės oro pajėgos šiuo metu misijoje dalyvauja jau penktą kartą.

Be kita ko, 2018 metais Ispanija yra atsakinga už  NATO greitojo reagavimo pajėgų Specialiųjų operacijų pajėgų komponento formavimą, kuriam Lietuva su kitomis Baltijos šalimis skiria specialiųjų operacijų pajėgų atstovus.

Ispanija nuo 2017 metų taip pat dalyvauja NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės Latvijoje veikloje, į bataliono grupę skirdama kelis šimtus šalies karių ir karinę techniką.

GALERIJA

  • Akredituotas naujasis Ispanijos gynybos atašė Lietuvai
  • Akredituotas naujasis Ispanijos gynybos atašė Lietuvai
KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS