Birštone – neformalus Lietuvos ir Lenkijos ekspertų susitikimas | kl.lt

BIRŠTONE – NEFORMALUS LIETUVOS IR LENKIJOS EKSPERTŲ SUSITIKIMAS

  • 0

Birštone vyksta neformali Lietuvos ir Lenkijos apskritojo stalo diskusija, skirta dvišaliams santykiams ir tarptautiniam kontekstui aptarti.

„Neformalioje aplinkoje kalbėsime apie abiejų šalių santykius. Ir plačiąja prasme, ne tik apie politiką, bet ir apie kultūrą, apskritai apie ryšius, tarptautinį kontekstą, kokios yra šalių pozicijos, kur jos panašios, kur jos skiriasi“, – BNS sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Anot jo, tokiais renginiais skatinami tarpusavyje bendrauti nevyriausybininkai, akademikai.

„Norime skatinti, kad nevyriausybininkai dalyvautų, kad dalyvautų intelektualai, žmonės iš įvairių universitetų, pirmiausia tikslas – juos įtraukti į diskusiją“, – tvirtino ministras.

Tai jau šeštoji Lietuvos ir Lenkijos apskritojo stalo diskusija. Ją organizuoja Lietuvos užsienio reikalų ministerija, Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) ir Lenkijos tarptautinių santykių institutas.

Kasmetiniame renginyje dalyvauja akademikai, ekspertai ir valstybės tarnautojai, aptariantys strateginius politinius klausimus, aktualijas, saugumo situaciją regione, ES darbotvarkę ir pasaulinių tendencijų įtaką Lenkijai ir Lietuvai.

Anot VDU pranešimo, diskusijoje siekiama parengti rekomendacijas arba prognozes, susijusias su svarbiausiais renginyje aptariamais klausimais, kurias vėliau būtų galima pristatyti politinius sprendimus priimantiems asmenims bei visuomenei.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS