Prezidentė atėmė valstybės apdovanojimą iš buvusio „Automagistralės“ vadovo | kl.lt

PREZIDENTĖ ATĖMĖ VALSTYBĖS APDOVANOJIMĄ IŠ BUVUSIO „AUTOMAGISTRALĖS“ VADOVO

  • 6

Susisiekimo ministerijos vykdyto audito metu nustačius daugybę pažeidimų magistralinius kelius prižiūrinčioje įmonėje „Automagistralė“, prezidentė Dalia Grybauskaitė nusprendė išbraukti buvusį jos vadovą Vladislovą Molį iš valstybės apdovanotų asmenų sąrašo.

Šalies vadovė penktadienį pasirašė tai numatantį dekretą, paskelbė prezidentės spaudos tarnyba.

Anot jos, D.Grybauskaitė tokį sprendimą priėmė atsižvelgusi į „Automagistralėje“ atliktą vidaus audito ataskaitą.

Audito metu nustatyta, kad, V.Moliui vadovaujant valstybės įmonei, buvo padaryta didelė finansinė žala, nustatyti šiurkštūs lėšų švaistymo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi atvejai.

Prezidentūra skelbia, kad valstybės apdovanojimas jam buvo skirtas 2015 metais tuometinio susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus teikimu.

Visi kandidatai valstybės apdovanojimams gauti įstatymo nustatyta tvarka yra tikrinami teisėsaugos. V.Molio atveju informacijos, dėl kurios jam negalėjo būti suteiktas apdovanojimas, gauta nebuvo.

Asmenys, išbraukti iš ordinų kavalierių arba medaliais ir kitais pasižymėjimo ženklais apdovanotųjų sąrašo, jiems įteiktus apdovanojimo ženklus ir apdovanojimo dokumentus privalo grąžinti ordinų kancleriui. Šie asmenys netenka apdovanojimų suteikiamų teisių.

Susisiekimo ministerijai atlikus auditą, paaiškėjo, kad „Automagistralei“ padaryta daugiau nei 200 tūkst. eurų žalos. Įmonės vadovybė pirko prabangius automobilius, kūrė fiktyvias pareigas, už įmonės pinigus vyko atostogų ir kitaip švaistė pinigus bei siekė asmeninės naudos, rodo šią savaitę paskelbti patikrinimo rezultatai.

V.Molis iš pareigų buvo atleistas dar liepą, įtarus, kad bendrovės lėšos leidžiamos neskaidriai, be to, nemokami atlyginimai įmonės darbuotojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Naras

Apdovanojima atimti viena, o uz valstybinio, tai yra musu visu, turto issvaistyma turetu buti dar ir grieztai nubaustas.

Dievukai

Tokiu susireikšminusiu dievuku yra daugybė! Kad ir aplikosaugoje sedi sau toks marteckas robertas (ilgametis KAM sistemos vagis), kuris savo susireiksminimu ir vagystemis is valstybes yra kaip Molio vyresnis brolis dvynys

Reugt...

"Sveiki - klestincios Lietuvos zmones !"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS