D. Grybauskaitė pasveikino Afganistaną su nacionaline švente | kl.lt

D. GRYBAUSKAITĖ PASVEIKINO AFGANISTANĄ SU NACIONALINE ŠVENTE

  • 11

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Afganistano prezidentą Mohammadą Ashrafą Ghani ir visus šalies žmones 99-ųjų Nepriklausomybės dienos metinių proga.

Pasak D. Grybauskaitės, Afganistano piliečiams, siekiantiems modernios, demokratiškos ir klestinčios valstybės, teko sunkūs ekonominiai ir politiniai iššūkiai, didelė terorizmo grėsmė, tačiau šios šalies žmonės drąsiai prisiėmė atsakomybę už saugią ir taikią savo valstybės ateitį, teigiama Prezidentūros spaudos tarnybos pranešime.

D. Grybauskaitė išreiškė viltį, kad Afganistanas nestokos ryžto buriant dialogu suinteresuotas visuomenės grupes, kad darbo valstybei matas bus stipriu, žmones telkiančiu ir vienijančiu veiksniu.

Lietuvos vadovė pabrėžė, kad siekiant stabilumo ir ekonomikos augimo šalyje, būtina užtikrinti saugumą, pažaboti terorizmą. Anot D. Grybauskaitės, kaip dar kartą ryžtingai buvo patvirtinta NATO viršūnių susitikime praėjusį mėnesį, remiamos Afganistano pastangos užtikrinti visapusį savo piliečių saugumą, apginti jų teisęs, stiprinti pilietinę visuomenę ir kariuomenę.

Pasak D. Grybauskaitės, dėl šios priežasties Lietuva drauge su NATO sąjungininkais padidino savo indėlį ir karinę paramą Afganistanui. Ir toliau nuosekliai bus remiamos šios šalies žmonių pastangos apsaugoti taiką ir nacionalinę vienybę Afganistane.

Afganistano vadovui ir visiems šalies žmonėms Prezidentė palinkėjo taikos, santarvės ir gerovės.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Visur KGBiste kisa savo sudinas kruvinas rankas senai turejo puti kalejime uz visas eferas.

kgb agentė

kur ji bepasirodo vienos bėdos ir vis kenčia LIETUVA o rėkia rusai puola per tokius jos išsišokimus vis kenčia LIETUVA AR DAR NEMATOT KAD TIK JOS AKIU MUILINIMAS ŽMONĖM IR PRIEDANGA YRA KAD TIPO RUSAI PUOLA O UŽ NUGAROS SU VISOKIOM KARINĖM TECHNIKOM KOKIUS MILIJONUS PLAUNA KIEK JUK VEŽĖ IR VEŽĖ VISOKIUS KARINIUS DŽIPUS KUR DINGO KOKIA KONSTITUCIJA YRA PASIRAŠIUSI KAD SVETIMOJ ŠALĮ GALI KARINES BAZES STATYT SVETIMTAUČIAI KUR TAI YRA PARAŠYTA

žmpnės mastykit

BET KAIP AKTUOALU L I E T U V A I ir tai čia jos toks darbas sveikinimus siuntinėt ir juosteles karpyt ir vien tik fotosesijoj fotogeniška atrodyt tai kam tokia prezidentė išvis reikalinga prieš svetimas tautas pasirodyt kokia aš graži kokia aš puiki ir gražesnės už mane nėra tik po briuselį lakstau ir nieko nematau tai mes briuseliui rinksim prezidenta ar LIETUVAI kad atstovautu ir kad tik LIETUVOJ tvarką darytų graikai ir net lenkai kaip verčiasi visi prez žiuri tik kad būtų tik savo šalims gerai o šita isikando į ukraina ir per juos ne tik es paramos nebegausim ir mus pačius suraitys o graikai kiek paramos gauna ir gauna iš es ir dar gaus nor ir yra prasiskoline o žiuri tik į savo šalį į savo žmones
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS