Dėl korupcijos teisiamas V. Gapšys gavo leidimą daryti bylos kopijas | kl.lt

DĖL KORUPCIJOS TEISIAMAS V. GAPŠYS GAVO LEIDIMĄ DARYTI BYLOS KOPIJAS

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį patenkino kaltinamojo „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje Vytauto Gapšio gynėjo skundą ir leido jam pasidaryti prašomas baudžiamosios bylos dokumentų kopijas.

Vilniaus apygardos teismas rugpjūčio 7 dieną nutartimi tokį gynėjo prašymą buvo atmetęs.

Lietuvos apeliacinis teismas pranešė padaręs išvadą, kad apygardos teismas netinkamai aiškino ir taikė baudžiamojo proceso įstatymą dėl bylos dokumentų kopijų darymo bylą nagrinėjant teisme.

Bylą nagrinėjant apygardos teisme kaltinamojo V. Gapšio advokatui buvo leista susipažinti su baudžiamosios bylos medžiaga, tačiau atsisakyta leisti pasidaryti baudžiamosios bylos medžiagos kopijas, nes gynėjo nurodytuose baudžiamosios bylos lapuose yra duomenų, gautų panaudojus Kriminalinės žvalgybos įstatyme nurodytus informacijos rinkimo būdus ir priemones.

Pasak Apeliacinio teismo, apygardos teismas rėmėsi Baudžiamojo proceso kodekso straipsniu, numatančiu proceso dalyvių teises susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga ikiteisminio tyrimo metu, jis turėjo remtis straipsniu, kuris taikomas bylą nagrinėjant teisme.

Lietuvos apeliacinio teismo nutartyje nurodoma, kad kaltinamieji ir jų gynėjai teisme gali susipažinti su baudžiamosios bylos medžiaga ir daryti jos išrašus ar kopijas, išskyrus atskirai saugomus asmens duomenis.

„Kaltinamojo V. Gapšio gynėjo prašyme nurodyta baudžiamosios bylos medžiaga, kurios kopijas prašoma leisti pasidaryti, nėra saugoma atskirai nuo kitos baudžiamosios bylos medžiagos“, – rašoma teismo pranešime.

Pasak teismo, kituose teisės aktuose nenustatytas draudimas daryti dokumentų, gautų panaudojant Kriminalinės žvalgybos įstatyme  nurodytus informacijos rinkimo būdus bei priemones ir panaudotų teismui nagrinėti perduotoje baudžiamojoje byloje, kopijas.

Taip pat skundą nagrinėjančiam teismui nepateikta duomenų, kad baudžiamosios bylos medžiagos kopijų darymas trukdytų bylą nagrinėti teisme.

Lietuvos apeliacinio teismo nutartis įsigalioja jos priėmimo dieną ir yra neskundžiama.

Kaltinamasis V. Gapšys Vilniaus apygardos teismo posėdyje yra minėjęs, kad jam reikalingos bylos kopijos tiriant įrodymus - peržiūrint pareigūnų slapta užfiksuotus vaizdo ir klausant garso įrašus, apklausiant liudytojus.

Bylos nagrinėjimas bus tęsiamas rugsėjo 13 dieną, bus pradėta įrašų peržiūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS