Dėl politikų ir urėdų medžioklių VTEK pritrūko aiškių duomenų | kl.lt

DĖL POLITIKŲ IR URĖDŲ MEDŽIOKLIŲ VTEK PRITRŪKO AIŠKIŲ DUOMENŲ

  • 2

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį nusprendė prašyti Aplinkos ministerijos patikslinti duomenis, susijusius su galbūt trečiųjų asmenų apmokėtomis valstybės politikų ir pareigūnų medžioklėmis.

Anot etikos sargų, ministerija teigia patikrinusi, kaip šalies miškų urėdijos 2014 metais naudojo profesionalios medžioklės plotus ir nustačiusi atvejų, kai už suteiktas juose medžiojusiems valstybės politikams bei pareigūnams paslaugas sumokėjo kiti fiziniai ar juridiniai asmenys.

„Tačiau pateiktose sąskaitose-faktūrose nenurodyta, už kokio konkretaus asmens medžioklę mokama, daugeliu atveju nenurodytos konkrečios medžioklių datos, kai kuriais atvejais suvestinėse įvardytos apmokėtos sumos neatitinka sąskaitose-faktūrose nurodytų sumų ir kt.“, – teigiama VTEK pranešime.

Anot jo, neturėdama aiškių duomenų, VTEK neturi galimybės tinkamai atlikti savo darbo.

Liepos 4 dieną Aplinkos ministerija antradienį kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinę etikos komisiją dėl esamų ir buvusių Seimo narių, kitų pareigūnų dalyvavimo medžioklėse ir galimo interesų konflikto.

„Buvo nustatyti atvejai, kai komerciniuose medžioklės plotuose medžiojo Seimo nariai, pareigūnai, tačiau už tai mokėjo tretieji asmenys“, – BNS yra sakęs aplinkos viceministras Martynas Norbutas.

VTEK buvo atiduota medžiaga dėl keliasdešimt esamų ir buvusių Seimo narių, urėdų, urėdijų darbuotojų, regionų aplinkos apsaugos pareigūnų.

Ministerijos nuomone, tie asmenys galėjo pažeisti įstatymų reikalavimus vengti interesų konfliktų, nesinaudoti tarnybine padėtimi asmeninei naudai gauti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

komentaras tai buvo ne tema.

Onute

Niekaip negalima isivaizduoti pasididziavimo nusautais gyvunais,kaip gali buti isdidumas,atemus nekalto padaro gyvybe.ot sito negalima isivaizduoti,net negalima suprasti,kad cia trofejius.tai gyvo padaro atimta gyvybe.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS