E. Gentvilas: V. Pranckietis „Gėda!“ pamiršo pasakyti sau | kl.lt

E. GENTVILAS: V. PRANCKIETIS „GĖDA!“ PAMIRŠO PASAKYTI SAU

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas teigia, kad ketvirtadienį vykusiame mitinge Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, su minia skanduodamas „Gėda!“, pamiršo tai pasakyti sau.

Anot liberalo, Seimo pirmininko elgesys, kuomet jis nesileidžia į kompromisus, rodo, kad jo supratimas apie parlamentinę demokratiją yra nulinis.

E. Gentvilas teigė, kad V. Pranckietis - vienas iš valstybės vadovų - turėjo nedeklaruotų ryšių su „Agrokoncernu“ dėl žemės nuomos.

„Viktoras Pranckietis taip pat kategoriškai atsisako komentuoti bet kokius su „Agrokoncernu“ susijusius reikalus. Galiausiai, jis taiko dvigubus standartus Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkei Laurai Matjošaitytei, kuri dangsto Ramūno Karbauskio galimas įtakas „valstiečiams“. Tokiu savo elgesiu Pranckietis tampa panašus ne į Seimo, bet į „Agrokoncerno“ pirmininką“, - negailėjo kritikos E. Gentvilas.

„Noriu priminti, kad Giovannis Spadolinis septynerius metus buvo Italijos Senato pirmininku, nors priklausė vienai mažiausių Senato frakcijų. Viktoras Pranckietis turi suprasti, kad ne galios demonstravimas ir paklusnumo reikalavimas, o siekis suderinti interesus yra Seimo Pirmininko uždavinys. Siūlau jam priimti skubius sprendimus, jei jam iš tikrųjų bent kiek gėda“, - pažymėjo Liberalų sąjūdžio pirmininkas ir frakcijos seniūnas Seime E. Gentvilas.

Parlamentaras taip pat pridūrė, kad tokie pasisakymai, kaip „mažuma turi paklusti daugumai“, nuskambėję iš antro asmens valstybėje lūpų, aiškiai parodo, kad V. Pranckiečio supratimas apie parlamentinę demokratiją yra nulinis.

Ketvirtadienį prie Seimo vykusiame mitinge „Mes kaltinam“ V. Pranckietis susirinkusiai miniai skandavo, kad jam gėda dėl Seimo.

Seimo vadovas gėdingomis įvardino konkrečias, su „valstiečių“ lyderiu susijusias istorijas, kaip skandalas dėl Gretos Kildišienės.

Šie V. Pranckiečio žodžiai supykdė vėliau mitinge kalbėjusį R. Karbauskį, pareiškusį, kad, jei Seimo Pirmininkui gėda, jis turėtų atsistatydinti.

Penktadienį Seimo pirmininkas teigė, kad niekas neragina jo atsistatydinti ir apskritai nematąs jokios priežasties tai daryti.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

JO

TODEL SVENTOJISKIAI TURI GENTVILINI VEJA. AR TAU NE GEDA.

Jonė

Kildišienė nedeklaravo savo automobilio nuomos.To pačio nedeklaravo ir konservatoriai Kubilius ir Kreivys.Kodėl vieni standartai galioja Kildišienei,o kodėl iš Seimo neišmesti abu konservatoriai?

Anonimas

Gentvilas turėjo savo apsaugininką,ir kitus banditėlius vadinamus"šestiorka",kurie prižiūrejo jam vežamą kontrabandą per muitinę.Kontrabanda ėjo vagonais...Ar tada jam nebuvo gėda?Juk tokia veikla užsiėmė tik banditai,kurie buvo sodinami už grotų....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS