Ekonomikos komitetą svarstoma patikėti A. Butkevičiui | kl.lt

EKONOMIKOS KOMITETĄ SVARSTOMA PATIKĖTI A. BUTKEVIČIUI

Vadovauti Seimo Ekonomikos komitetui svarstoma ekspremjero Algirdo Butkevičiaus kandidatūra, patvirtino parlamento vadovas Viktoras Pranckietis.

„Kas vadovaus Ekonomikos komitetui, dar turėtų mūsų partneriai apsispręsti, (...) galime svarstyti ekonomikos daktaro Algirdo Butkevičiaus kandidatūrą“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė V. Pranckietis.

Be to, Socialdemokratų darbo frakcija su „valstiečiais“ yra sutarusi, kad prarasdama ministro portfelį ji galės deleguoti keturis viceministrus į skirtingas ministerijas.

„Realiai derybose buvo numatyta keisti Ūkio ministeriją į Ekonomikos komitetą, bet, aišku, yra ir daugiau dar sąlygų. Yra dar viceministrų postai kitose ministerijose. Pavyzdžiui, Socialinės apsaugos ir darbo, Sveikatos apsaugos ministerijose. Kad mes deleguosime viceministrus“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime Socialdemokratų darbo frakcijos seniūnas Andrius Palionis.

Anot jo, toks susitarimas su „valstiečiais“ sudarytas prieš mėnesį.

Anksčiau ir A. Palionio kandidatūra minėta tarp galimų kandidatų vadovauti Seimo Ekonomikos komitetui, bet pats Seimo narys ketvirtadienį sakė, kad mieliau liktų frakcijos seniūnu.

Šią savaitę Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete pradėjęs dirbti A. Butkevičius savo ruožtu teigė, kad į Ekonomikos komitetą pereitų dirbti „esant būtinumui ir reikalingumui“.

„Niekada nesakau, kad „ne“, bet tik esant būtinumui ir reikalingumui galiu dirbti visuose komitetuose turėdamas tokią politinę patirtį“, – teigė jis.

A. Butkevičius atkreipė dėmesį, kad padėtį komplikuoja tai, jog Socialdemokratų darbo frakcijai Ekonomikos komitete priklauso tik viena vieta. Šiuo metu ją užima Artūras Skardžius.

„Ekonomikos komitete mūsų frakcijai yra deleguota tik viena vieta. Šiandien kaip tik tame komitete dirba Artūras Skardžius, tai nežinau, kaip šitą klausimą tada spręstų, jeigu man būtų pasiūlymas užimti Ekonomikos komiteto pirmininko pareigas“, – kalbėjo A. Butkevičius.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ketvirtadienį BNS patvirtino dabartinio Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko „valstiečio“ Virginijaus Sinkevičiaus kandidatūrą siūlysiantis į ūkio ministro postą.

Ūkio ministro postas liko laisvas iš jo atsistatydinus socialdemokratui Mindaugui Sinkevičiui, kai Gintauto Palucko vadovaujama Socialdemokratų partija pasitraukė iš koalicijos.

Buvęs ūkio ministras M. Sinkevičius nepritarė tokiai partijos pozicijai, tačiau pakluso jos valiai ir pasitraukė iš pareigų. Tuo metu dalis socialdemokratų atsisakė išeiti iš valdančiosios koalicijos, paliko Socialdemokratų partiją ir parlamente įkūrė Socialdemokratų darbo frakciją.

Ministrus premjero teikimu skiria ir atleidžia prezidentė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

durniu laivas

zmones su gandro galvomis atsibuskite ka siulot i postus nejau jau ir sekmadieniais neinat i baznycia

Anonimas

Butkeviciui ? :( . Na taaaip...... Jau valstieciai visai nužydėjo . Suprantama ruduo augalai miega ... Tai ir valstiečiai UŽUSNŪDO ir Jų PASAKA baigta

z

,,nieko nebus vėl matote postai dalybos kėdės ekonomikos komiteto pareigos .svarstomos ,kur matyta juk iš partijos pabėgo paliko socdemus ir pripinė blogio kad net iš viso tokio širšūlio vagiu kombinatoriu niekur nedaleistu ir vytu iš seimo lauk kad negadintu oro o čia kas daroma keliami aukščiau nuvalkjuoti priešai mūsų šalies ekonomikoj, griovimo ir be prasmes ,kas pasakys kas vyksta juk grynas šantažas daromas nugyvenai bėk nedrumsk ramybe eik lauk o čia juk gėda prieš visus mus runkelius ponai galvoja kad mes runkeliai nesuprantame ką ten dalynasi, sedėdami tiek metu be darbo gero liaudžiai ,tik meluoja propoganda varo iš vien ir dangsto visa šita šmeklos širšiu lizda ,.,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS