Ekspertas: Seimo narių skaičiaus mažinimas – rizikingas | kl.lt

EKSPERTAS: SEIMO NARIŲ SKAIČIAUS MAŽINIMAS – RIZIKINGAS

  • 26

Seimui nusprendus, kad pavasarį vyks referendumas dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo, vienas Konstitucijos kūrėjų Vytautas Sinkevičius teigia, jog argumentai mažinti parlamentarų skaičių nėra įtikinami, be to, ši iniciatyva kelia ir rizikų, skelbia LRT.

„Nuomonių įvairovė bus daug mažesnė, antras dalykas, koncentruojama politinė valdžia, nes reikės daug mažiau balsų, norint pakeisti Konstituciją: dabar reikia 94 balsų, pakaks 81. (...) Bus daug lengviau paskirti Konstitucinio Teismo, Aukščiausiojo Teismo teisėjus, valstybės institucijų vadovus ir taip toliau. Užmirštama, kad sudaromos prielaidos politinei ar kitai korupcijai, nes paveikti mažesnį Seimo narių skaičių daug lengviau“, – ketvirtadienį sakė V. Sinkevičius.

Kaip jau skelbė BNS, Seimas ketvirtadienį nutarė, kad gegužės 12-ąją, drauge su prezidento rinkimais, Lietuvoje vyks ir referendumas dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo nuo 141 iki 121.

Užmirštama, kad sudaromos prielaidos politinei ar kitai korupcijai, nes paveikti mažesnį Seimo narių skaičių daug lengviau.

Seimo nutarimas dėl referendumo surengimo priimtas ypatingos skubos tvarka. Šį referendumą inicijavo beveik 40 valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos narių.

Seimo narių skaičiaus mažinimą „valstiečiai“ argumentuoja gyventojų skaičiaus mažėjimu, taip pat siekiu mažinti biurokratinį aparatą, taupyti lėšas.

Anksčiau Seimas yra paskelbęs, kad gegužės 12-ąją ir 26-ąją su prezidento rinkimais vyks ir referendumas dėl dvigubos pilietybės išplėtimo. Konstitucinis Teismas (KT) penktadienį pasisakys, ar galima referendumą rengti su dviejų savaičių pertrauka.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

pensininkė

jeigu jau yra skelbiamas referendumas tai palikite eilutę mes įrašysime kiek jūsų palikti 121 ar 101 patys viską pasiskiriate ir privilegijas ir algas gal leiskite tautai išreikšti savo valią tada jausime kad yra demokratija o kokia dabar demokratija viskas nuleidžiama iš Briuselio arba iš seimo

Pagarba Karbauskui

Butu geriau, kad sumazetu tu dikaduoniu iki 100, nes tauta praso. Panaikinti visas tarybines privilegijos. Tegul gyvena is algos, kaip ir visi. Rinkti reikia tik zinomus zmones,

Chi chi

kokia parlamentarė iš Rozovos? Turbūt nei vieno įstatymo nepateikė ir nieko neiicijavo..tuščia vieta sėdynei
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS