G. Landsbergis: gresia netgi „valstiečių“ frakcijos skilimas | kl.lt

G. LANDSBERGIS: GRESIA NETGI „VALSTIEČIŲ“ FRAKCIJOS SKILIMAS

Seimo opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis mano, kad valdančiajai „valstiečių“ frakcijai gali grėsti netgi skilimas, jeigu būtų pritarta šiuo metu Seime svarstomai mokesčių reformai.

„Manau, kad tikrai gresia netgi „valstiečių“ frakcijos skilimas, jeigu bus toliau mėginama eiti su ta reforma. Šiandien per seniūnų sueigą buvo nuskambėjusi mintis iš „valstiečių“ vadovybės, iš Rimos Baškienės konkrečiai, kad galbūt reformą būtų mėginama nukelti rudeniui, grįžti prie jos vėliau ir ieškoti didesnio, platesnio sutarimo Seime“, - antradienį žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Mokesčių reformos nukėlimas rudeniui, jo nuomone, būtų teisingiausias sprendimas. „Manau, kad tai būtų šiuo etapu teisingiausias sprendimas. (...) Praktiškai ta reforma, kokia atnešta, nei veiks, nei ji yra efektyvi“, - sakė politikas.

G. Landsbergio teigimu, mėginimas stumdyti procentėlius į vieną ar kitą pusę tikrai nesprendžia pagrindinių klausimų. Parlamentaro nuomone, gal tokiu būdu bandoma apraminti aistras „valstiečių“ frakcijoje.

Jis priminė, kad Seimo narys Naglis Puteikis yra paskelbęs, jog ketina palikti „valstiečių“ frakciją ir steigti naują nepriklausomą centro frakciją, jei šį ketvirtadienį Seimas pritartų Vyriausybės siūlomai mokesčių reformai.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas praėjusią savaitę padarė pertrauką svarstant Vyriausybės siūlomus kompromisinius Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) įstatymo pakeitimus.

Premjeras Saulius Skvernelis tikisi, kad Seimas reformų įstatymų projektų paketus priims dar šioje pavasario sesijoje iki liepos 1 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Pasitrauk iš Seimo mažvaiki..

Pats nesupranta, ką tauškia, pliurpalas. Šlapia vieta.

ATRODYTU,KAD NESUBRENDES

kuo daugiau rodys savo kvailuma,tuo labiau zmones supras,ko jis siekia.Pavelavai,berniuk,tavo sukalvimai jau zmoniu nebeveikia- jie jau pamate,kas tamsta per vienas esi- bjauriau kaip mazvaikis,nes tik trukdai dirbti,o tautai tai jau nebepatinka.

sitas

/zydelis/ to tok ir laukia....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS