Į akademinės etikos kontrolierius pretenduoja ir buvusi ministrė | kl.lt

Į AKADEMINĖS ETIKOS KONTROLIERIUS PRETENDUOJA IR BUVUSI MINISTRĖ

  • 1

Į akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus pareigas pretenduoja penki kandidatai, tarp jų – ir buvusi teisingumo ministrė Milda Vainiutė, pranešė Mokslo taryba.

M. Vainiutė iš teisingumo ministrės pareigų pasitraukė kovo pradžioje po prezidentės Dalios Grybauskaitės pareiškimo, kad ministrė nesusitvarko su pareigomis ir „demonstruoja politinį neįgalumą“.

Taip prezidentė reagavo į Teisingumo ministerijos audito darbuotojos Rasos Kazėnienės pranešimą, kad tuometinis teisingumo viceministras Raimondas Bakšys girdint ministrei priešinosi iniciatyvai kreiptis į teisėsaugą dėl Pravieniškių pataisos namų audito metu surinktos medžiagos. R. Bakšys kaltinimus neigė, bet atsistatydino.

Konkurse dėl akademinės etikos kontrolieriaus pareigų taip pat dalyvauja Teisingumo ministerijos Teisinių institucijų departamento teisinės pagalbos skyriaus vyriausioji specialistė dr. Rūta Baškevičienė, Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikos Klinikinių tyrimų ir farmakologijos skyriaus vyriausioji informacijos saugos specialistė ir Valstybinio mokslinių tyrimų instituto Inovatyvios medicinos centro direktoriaus pavaduotoja plėtrai dr. Tatjana Ivaškienė, Mykolo Romerio universiteto Viešojo valdymo fakulteto Politikos mokslų instituto profesorius dr. Adas Jakubauskas, Vilniaus Gedimino technikos universiteto Aplinkos inžinerijos fakulteto docentė dr. Marina Valentukevičienė.

Kandidatus galėjo siūlyti mokslo ir studijų institucijos, mokslininkams ir kitiems tyrėjams atstovaujančios asociacijos, pavieniai mokslininkai. Kandidatai galėjo siūlytis ir patys.

Speciali komisija atrinks ne daugiau kaip tris kandidatus Mokslo tarybai svarstyti.

Kandidatas bus renkamas atvirame Tarybos posėdyje, dalyvaujant ne mažiau kaip dviem trečdaliams Tarybos narių. Tačiau dėl jo balsuojama bus slaptai.

Kandidatas laikomas išrinktu, jeigu už jį balsuoja daugiau kaip pusė posėdyje dalyvaujančių Mokslo tarybos narių. Jei rinkimuose dalyvauja trys kandidatai ir nė vienas iš jų nesurenka reikiamo balsų skaičiaus, skelbiamas antrasis balsavimo turas,  į jį patenka du daugiausiai balsų surinkę kandidatai.

Jei per antrą balsavimo turą nė vienas iš kandidatų nesurenka reikiamo balsų skaičiaus, kontrolieriaus atranka atliekama iš naujo.

Akademinės etikos ir procedūrų kontrolierių tvirtina Seimas.

Buvęs akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius Vigilijus Sadauskas pareigų neteko kovo 15 dieną. Seimas pareiškė jam nepasitikėjimą, kai šis viešai pasiūlė premiją už publikaciją apie žydų tautybės asmenų nusikaltimus.

V. Sadausko kaip akademinės etikos kontrolieriaus kadencija būtų pasibaigusi šių metų birželį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

is

akiu matosi kad si moteris yra nusivilusi /teisingumu/ kuri isbande ant savo peciu.......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS