J. Sabatauskas nori įpareigoti premjerą siūlyti naują ministrą per 15 dienų | kl.lt

J. SABATAUSKAS NORI ĮPAREIGOTI PREMJERĄ SIŪLYTI NAUJĄ MINISTRĄ PER 15 DIENŲ

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Julius Sabatauskas parengė Vyriausybės įstatymo pataisas, kurios įpareigotų premjero pareigas einantį valstybės pareigūną laikytis atsakingo valstybės valdymo principo ir ne vėliau kaip per 15 dienų pateikti prezidentui naują ministro kandidatūrą.

„Taip negali būti, kad Vyriausybės vadovas sugalvotų nuspręsti, kad Vyriausybė gali dirbti tik su dalimi jos narių. Įstatymais yra nustatyta - Vyriausybę sudaro ministras pirmininkas ir ministrai. Vadinasi, turi būti paskirti visų ministerijų vadovai, kolegialiai formuojantys, priimantys Vyriausybės sprendimus, taip atsakingi už savo ministerijų įtakos sritis“, - sako Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto narys Julius Sabatauskas.

Spaudos konferencijoje kalbėdamas apie būtinybę tobulinti Vyriausybės įstatymą, jis sakė, kad 15 dienų nėra išgalvotas laikotarpis, nes „Konstitucija nurodo, kad per 15 dienų turi būti sudaryta Vyriausybė“.

„Manau, kad 15 dienų yra pakankamas laikas, per kurį ministras pirmininkas teikia naują kandidatą prezidentui. Konstitucija įpareigoja ministrą pirmininką priimti sprendimą ir vykdyti Konstituciją, nes Vyriausybė negali dirbti nepilnos sudėties, ji turi būti pilnai suformuota“, - sakė J. Sabatauskas.

Susidaro įspūdis, kad premjero postą S. Skvernelis išnaudoja ne tik rinkimų kampanijai, pats kandidatuodamas į prezidentus, bet tiesiog ir savo asmeninėms ambicijoms ir užgaidoms tenkinti.

Vertindamas kalbas apie galimą ministerijų sujungimą, jis sakė, kad vien dėl to, jog nėra ministro kandidatūros, tokiam žingsniui „jokio loginio pagrindo nėra“.

„Tai paskirkite politiką iš Seimo, manau, kad Seime yra pakankamai tokių asmenų. Vyriausybė turi būti suformuota pilnai ir turi veikti“, - sakė J. Sabatauskas.

Jo teigimu, tai yra ministro pirmininko atsakomybės klausimas, tai reikalauja atsakingo valdymo principas.

Seimo nariui nesuprantami premjero pareiškimai, kad kol kas neketina iš viso skirti aplinkos ministro. Juo labiau kad ir ministro skyrimas nėra vienasmenis premjero sprendimas. Ministrų kandidatūras, jų reputaciją ir kompetencijas vertina ir prezidentė, prisiimdama atsakomybę už pateikiamos kandidatūros asmenį, siūlomą į vienas aukščiausių šalies pareigybių - ministrus.

„Stebina ir Sauliaus Skvernelio vieši prisipažinimai apie nerimtus pakišimus, kai jau anksčiau jis teikė prezidentei ministrų kandidatūras, pavyzdžiui, advokato Giedriaus Danėliaus, į teisingumo ministrus, žinodamas, kad prezidentė neskirs jo ministru. Susidaro įspūdis, kad premjero postą S. Skvernelis išnaudoja ne tik rinkimų kampanijai, pats kandidatuodamas į prezidentus, bet tiesiog ir savo asmeninėms ambicijoms ir užgaidoms tenkinti“, - sako J. Sabatauskas.

Trečiadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė atmetė premjero Sauliaus Skvernelio siūlomą „socialdarbietės“ Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministres.

Pabrėžusi, kad Aplinkos ministerijai tenka labai platus atsakomybių spektras, prezidentė pakvietė premjerą šiam sudėtingam sektoriui ieškoti visapusiškos patirties turinčio kandidato.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis nemano, kad Aplinkos ministerija galėtų iki vasaros likti be ministro.

„Ministerijos turi funkcionuoti, ir ministerija turi turėti ministrą“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Balamutas

Pagąsdink tą Skvrnelį, sakyk - bus tau kaip Paksui, jei būsi man ir mano šoblai nepaklusnus. Išsigąs ir ką nors iš tavo šoblos pasiūlys. Tarkim Mečį L....

manau

Per aukstai soki Sabatauskai

...

Jei jau ligonis, tai ir premjero postas tokio neišgydo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS