Kandidatus į atleidžiamų ministrų postus premjeras žada jau kitą savaitę | kl.lt

KANDIDATUS Į ATLEIDŽIAMŲ MINISTRŲ POSTUS PREMJERAS ŽADA JAU KITĄ SAVAITĘ

  • 0

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad jau kitą savaitę gali pateikti kandidatus į švietimo, kultūros ir aplinkos ministrų postus.

„Manau, kad galėtume ir kitą savaitę teikti kandidatus ir užtikrinti šitų ministerijų tolesnį darbą“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministras pirmininkas.

Pasak jo, pokalbiai su potencialiais kandidatais vyksta, tačiau pirmiausia laukiama prezidentės Dalios Grybauskaitės dekreto dėl trijų ministrų atstatydinimo.

„Dabar tikrai reikia parinkti tuos žmones, kurie galėtų ypatingai švietimo srityje ateiti ir tęsti tuos darbus, įgyvendinti tas reformas, kurios pradėtos“, – sakė S. Skvernelis.

Vyriausybės vadovas trečiadienį atnešė prezidentei teikimus dėl aplinkos ministro Kęstučio Navicko, kultūros ministrės Lianos Ruokytės -Jonsson bei švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės atleidimo.

Prezidentė D. Grybauskaitė trečiadienį susitikusi su dviem iš trijų atleidžiamų ministrų dekreto dėl jų atleidimo kol kas nėra pasirašiusi.

Ministrui pirmininkui paskelbus apie trijų ministrų keitimą, D. Grybauskaitė pirmadienį pareiškė nematanti realių priežasčių Vyriausybei pertvarkyti ir norinti išgirsti priežastis dėl K. Navicko ir L. Ruokytės-Jonsson atleidimo.

S. Skvernelis sako, kad pasitiki atleidžiamais ministrais, bet nori duoti naują postūmį reformoms švietimo, kultūros ir aplinkos apsaugos srityse.

Ministrė per streiką turėjo palaikymą

Premjeras sako, kad iš pareigų atleidžiama švietimo ministrė J. Petrauskienė mokytojų streiko metu turėjo visišką jo palaikymą.

„Ministrė turėjo pilną paramą, su ja buvo nuolatinis kontaktas ir viskas, kas vyko ministerijoje, pilnas palaikymas buvo ministrės“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė jis.

S. Skvernelis teigė, kad streikuojanti mokytojų profesinė sąjunga nesiekia dialogo, nuolat keičia reikalavimus ir susiderėti nenori.

„Streikuoja apie tris procentus mokytojų ir tiek pat maždaug mokyklų, tačiau kiekvienos mokyklos streikas yra neigiamos pasekmės. (...) Bet jeigu norima konstruktyvaus dialogo, tikrai galima tą daryti ir ne kartą kviesta, tačiau kai nenori dialogo, nori dalyvauti šiame procese, ką bepasiūlysi, racionaliai nieko neišgirsti“, – sakė premjeras.

Keliasdešimt pedagogų nuo praėjusio trečiadienio reikalaudami derybų su valdžia nakvoja Švietimo ir mokslo ministerijoje. Ketvirtą savaitę vyksta dalies pedagogų streikas dėl atlyginimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS