Klausia, kodėl taikomi dvigubi standartai K. Pūko ir M. Majausko atvejais | kl.lt

KLAUSIA, KODĖL TAIKOMI DVIGUBI STANDARTAI K. PŪKO IR M. MAJAUSKO ATVEJAIS

  • 12

Seimo narės iš trijų Seimo frakcijų sunerimo dėl taikomų dvigubų standartų svarstant ir priimant sprendimus dėl dabar jau buvusio Seimo nario Kęstučio Pūko ir konservatoriaus Mykolo Majausko nederamo elgesio su moterimis situacijų.

Jų įsitikinimu, M. Majausko atvejis vertas lygiai tokio paties principingo požiūrio, koks vyravo svarstant K. Pūko atvejį, ir jokie Seimo nario pasiaiškinimai negali būti svaresni nei merginų, kurios žiniasklaidai liudijo, kad dar būdamos nepilnametėmis galimai patyrė tuo metu aukštas pareigas ėjusio M. Majausko seksualinį priekabiavimą ir sistemingą nederamą elgesį.

Pasak pareiškimą išplatinusių Seimo narių, tai, kas dar kovo mėnesį pradėjo aiškėti apie nederamą M. Majausko elgesį, yra ir skandalinga, ir gėdinga, o M. Majausko dangstymas kelia klausimą dėl skaidrumo ir teisingumo suvokimo konservatorių bei jų politikos rėmėjų gretose.

„Stebina ne tik Seimo Moterų grupės, kurios didžiąją dalį narių sudaro opozicijai priklausančios moterys, kurios išreiškė aiškią poziciją dėl K. Pūko, bet ir kitų Seimo narių kolegų, ypač iš opozicijos, tyla. Mums neaišku, kodėl faktai ir aplinkybės yra ignoruojamos, kodėl M. Majauskui leidžiama piktnaudžiauti užimamomis pareigomis, naudotis nepilnamečių patiklumu ir naivumu bei tokiu elgesiu žeminti visas Lietuvos moteris, Seimo nario vardą. Mūsų manymu, pasirodę žiniasklaidoje faktai apie M. Majausko galimus santykius su nepilnametėmis, manipuliavimą savo pareigomis, siekiant išnaudoti merginas, absoliučiai diskredituoja parlamento reputaciją ir jokios draugystės bei asmeninės ir politinės simpatijos negali lemti M. Majausko klausimo nustūmimo į paraštes “, - sako Seimo narių moterų pareiškimą inicijavusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narė Virginija Vingrienė.

Mums neaišku, kodėl faktai ir aplinkybės yra ignoruojamos, kodėl M. Majauskui leidžiama piktnaudžiauti užimamomis pareigomis.

Pasak Seimo narės Aušrinės Norkienės, dangstymas ir griežtų sprendimų vengimas, netgi nenoras pradėti aiškintis su M. Majausku susijusią situaciją, tik parodo, kad valstybėje aukščiausiu lygiu gali būti taikomi dvigubi standartai atsižvelgiant į priklausomybę elitinėms partijoms, einamoms pareigoms, asmeninėms ar įtaką darančių grupių simpatijoms ir pan.

Seimo narės taip pat abejoja konservatoriaus M. Majausko morale ir teisingumu. Anksčiau žiniasklaidai M. Majauskas teigė neketinąs imtis teisinių veiksmų dėl šmeižto, nes pats ne kartą yra drąsinęs prabilti ir liudyti galimo nederamo seksualinio elgesio ar priekabiavimo aukas, nes prieštarautų jo ligšiolinei veiklai remiant #metoo judėjimą. Tačiau vėliau M. Majauskas persigalvojo ir apie jo nederamą elgesį liudijusias merginas ėmė persekioti dėl neva paskleisto šmeižto kreipdamasis į prokuratūrą.

Kaip žinia, ikiteisminis tyrimas buvo sustabdytas.

Seimo narės mano, kad parlamentaras veidmainiauja, o toks elgesys skatina nepasitikėjimą jo, kaip Seimo nario veiklos sąžiningumu.

„Anksčiau žadėjęs nekenkti nuketėjusioms merginoms, pasielgė priešingai. Būdamas dar Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininku M. Majauskas sakė, kad nesikreips į prokuratūrą, nes tai gali pakenkti merginoms. Tačiau staiga jis pasielgė priešingai, įveldamas išdrįsusias apie parlamentaro dviveidiškumą kalbėti merginas į teisinių procesų verpetą ir taip darydamas joms psichologinį spaudimą. Kaip komisijos, kuri pasisako prieš bet kokį smurtą, narys M. Majauskas gindamasis pats gėdingai panaudojo psichologinį smurtą, apie kurio žalą visuomenei kalba komisija“, - sako Seimo narė A. Norkienė.

Moterys palaiko apkaltos M. Majauskui iniciatorius ir teigia, jos Seimas spalio 16 d. balsavimu dėl apkaltos neišsklaidė abejonių, jog M. Majauskas diskreditavo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos misiją, kartu - ir visą Seimą bei galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją. Jos ragina kolegas išlikti sąžiningiems ir spręsti dėl apkaltos proceso M. Majauskui.

Pareiškimą pasirašė Seimo narės iš trijų Seimo frakcijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

O kodėl

Taip labai puolat TIK - TIK ( !!! ) konservatorius ("konCervus") ?????? Kiti visi valdžių (partijų, merijų) vadai šventi ???Pasižiūrėkit,kiek jų "doruolių" ,mezgančių tarnybinius romanus,keičiančių žmonas. Daužo jas,išgrūda į užsienį, dėl savos reputacijos išsižada meilužių... Ką čia ir kalbėti... Mano šeima nepriklauso jokiai partijai,tačiau nereikia dergti TIK vienos. Juk VISIEMS aišku ir VISI žino tų "sąžiningų" Lietuvos vadų,vadelių-direktorių,pirmininkų,merų... suktumą, jų vadinamai "sąžiningą" darbą. Nepulkit vienos partijos,vieno žmogaus. Pažiūrėkit į visumą: į visų,buvusių ir esamų oligarchų ir jų vaikų, vaikaičių (!) gyvenimus,jų "dorus,švarius" darbus. Į juos VISUS. GĖDA žiūrint į jų senelius, tėvus,į juos pačius. Palyginkit su visos Lietuvos žmonių gyvenimu. Renki lyg dorą žmogų,tačiau ir jis pasirodo TOKS PATS NIEKŠAS-PARAZITAS. Kartojamės: sulenda į šiltus postus su savo šeimomis,vaikais,anūkais,vagia visi "nekaltais" snukiais.!!!

Vero

Tai kad niekas nežino, ar buvo tos mergos, gal tai tik anoniminiai pezalai. O dėl Pūko, tai viskas aišku, ne viena mergina ar moteris patvirtino jo priekabiavimą. Tik šlykščios kolchoznikės gali lygint šiuos du nesulyginamus atvejus. O gal toms trims seimo narėms pavydu, kad jų niekas "nekibina"? Juk nė vienos konkrečios liudininkės nėra, kad buvo taip, kaip pasakėles seka neaiškios nežinomos personos. O jei Mykolo žmona patikėjo, tai gal ji jau seniai ieško "kabliuko", kaip išsiskirti. Gyvenimas viską sustato į vietas, bet jeigu žmonės nori perstatinėti, tai tikrai nieko gero nebus, o viskas eis tik blogyn.

Anonimas

Neteiskit be teismo. Su purvais sumaišot, nors tos merginos savo tapatybės neatskleidė. Jos gal net neegzistuoja. Kas žino. Pūko atveju merginos ir moterys kreipėsi į teisėsaugą, liudijo ir t.t. O Majausko atveju, kur pareiškimas? Nėra pareiškimo policijoje. Vadinasi nėra ir aukos. O kad gąsdina Majauskas neva, grasina, nu kuo gi jis gali moksleivei pagrasint? Kad mokyklos nebaigs :D Ar studentei... nu juokinga. Nesu nei už vieną, nei už kitą pusę, bet baisu tiesiog skaityt, ką jūs čia komentuojat. Jūs pirmiau pasižiūrėkit, kur jūsų dukros vaikšto ir pas ką, nes kas žino, kokios kurvos auga. Nuogom šikynėm vaikšto, o paskui sako "me too".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS