Konkursus į valstybės tarnybą siūlo ne tik įrašinėti, bet ir filmuoti | kl.lt

KONKURSUS Į VALSTYBĖS TARNYBĄ SIŪLO NE TIK ĮRAŠINĖTI, BET IR FILMUOTI

  • 5

Konkursai į valstybės tarnybą turėtų būti fiksuojami ne tik garso, bet ir vaizdo įrašu. Tai ketinama įtvirtinti Vidaus reikalų ministerijos (VRM) rengiamuose teisės aktuose.

Ministras Saulius Skvernelis BNS sakė, kad Valstybės tarnybos departamento paprašyta išaiškinti, kaip būtų galima įgyvendinti šią idėją.

„Vienas tokių siūlymų buvo, kas jau yra numatyta ir įstatyme, sudaryti galimybes stebėtojų teisėmis konkursų procedūrose dalyvauti profesinių sąjungų, visuomenės atstovams. Antras momentas, pasiūlyta pasvarstyti jiems, kad konkursai vyktų specialiose patalpose kiekvienoje įstaigose, kad būtų įrengta vaizdo stebėjimo sistema, kuri ir patį procesą įrašinėtų, ir būtų galima padaryti prisijungimą iš Valstybės tarnybos departamento, „online“ režimu pasižiūrėti, kaip konkursas vyksta“, - sakė jis.

Pasak S.Skvernelio, vaizdo įrašas turėtų būti saugomas ilgesnį laiką, kad kilus ginčams dėl konkurso laimėtojų, būtų galima patikrinti jo eigą. Anot jo, filmavimo sistemų diegimui būtų galima panaudoti Europos Sąjungos lėšas.

Šią procedūrą ketinama įteisinti Valstybės tarnybos įstatymo ir kitų teisės aktų pataisose. Toks siūlymas, ministro teigimu, nėra susijęs su buvusiu sveikatos apsaugos viceministru Gediminu Černiausku. Jis atsistatydino iš pareigų paviešinus slaptą įrašą, kuriame jis piktinasi konkurso komisijos narių sprendimais ir tikina rodęs, kad reikia balsuoti už kitą kandidatę. Dėl galbūt neteisėtų G.Černiausko veiksmų šią savaitę pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Tai tikrai nieko bendro, bet tai galbūt vienas iš tų lakmuso popierėlių, kad ne viskas yra tvarkoje. Tai jei bus šios priemonės, bet kada žinotų ir komisijos nariai, kad gali prisijungti ir pažiūrėti Valstybės tarnybos departamento specialistai, kad vaizdo įrašas yra saugomas visą tą laiką- manau, tai padėtų. Jauniems žmonėms būtų aiškumas, kad savo jėgomis gali kažko pasiekti, o ne dėl to, kad kažkas spaudžia ar proteguoja“, - sakė S.Skvernelis.

Teisės aktai šiuo metu numato, jog kandidatų atrankos į valstybės tarnybą procesas yra fiksuojamas darant garso įrašą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

vakancija MRU - ieškomas naujas prarudęs unitazas

MRU ieškomas naujas prarudęs unitazas Pumpu.io ekskrementams ir kitoms išskyroms nuleisti vietoje pasenusio defektyvaus ir perskilusio nuo ekskrementų pertekliaus į skyles veide - Dalės Miliu,ienės, katra dėl defektyvumo nebetinkama naudoti ir atiduodama perdirbimui į ėdalą gyvūnams Kretingos Fast Food fabrikėliui...

MRU - idiotų su diplomais kepykla

MRU paliedžia su fityviais diplomais degradavusius visokius, narkomanus, beraščius, išsigimusius idiotus - nesunku rasti juos teismuose, prokuratūrose, klerkų poostuose.Jie degradavę tiek, kad nusiklasta nuolat, patys baisiausi nusikaltimai padaromi tų degrdaų, katriems MRU padalino fiktyvius diplomus - su magistro diplomais nusipirktais už pinigus paleido MRU klerkų, teisininkų, vadybininkų, finansistų, apsižiūrėkite, toikio išsigimimo, bjaurumo, beraštiškumo, žemos kultūros, amoralumo kaip absolventų iš MRU nerasite niekur - armijos lochelių su idiotų proteliais ir narkomanų, gyvuojančių nuo dozės iki dozės - jie dabar LR teismuose "dirba", "dirba" jie ir prokuratūrose, ministerijose - irgi "dirba" - visur nešvariai, amoraliai, visur nuklimpę į korupcijos liūną...tai jie didžiausi nusiklatėliai, jų nusiklatimai yra itin grėsmingi - stambaus masto ir koordinuoti - KAS UŽSAKOVAS VISOS TOS ARMIJOS IDIOTŲ SU MRU DIPLOMAIS? Kam naudinga turėti tiek idiotų su dipolomais ir sukištų į postus

Tai ne išeitis - liuobtis privalu pradedant nuo MRU

Tvarkytis privalu nuo MRU - degradavusiųjų teisininkų ir beraščių klerkų kepyklos. Diplomus MRU gavusieji šiurpina ekspertus, keli atvejai: Matačiū.ienė neva "parašiusi" magistro darbą 2014 m., gynimams blefinis, Inga Štuo.ienė - su MRU diplomu dirbusi teisėja civilinių bylų padalinyje Vilmniaus m. 3 apylinkės teisme - nežinojo net, kas yra Civilinio kodekso nauja redakcija, o sprendė civilines bylas - tuoj lėks su pasiplasnojimu iš teisminės praktikos - esamu metu įkišta prie baudžiamųjų bylų -tai "dirba" kol kas ten, arba gaidvištis Dalė Mi.iuvienė, narkomanė su strumos patologijų sudarkytu idiotės proteliu ir kūnu, kuris neturi moteriai būdingų savybių, su barzda, ūsais, nebaiguysi net 11 klasių - MRU ji irgi gavo diplomus, sąrašas ilgas- šiurpsta ne tik ekspertai, nes tokie "teisininkai" ne tik teismuose, padalinti diplomai ir vadybos, viešojo administravimo srityse - ten iš viso a-ūūū kokia tragedija: visiški beraščiai įdarbinti valstybės tranautojais. Sukurtas ištisas jovalynas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS