Konservatoriai grąžino į partiją Molėtų merą S. Žvinį | kl.lt

KONSERVATORIAI GRĄŽINO Į PARTIJĄ MOLĖTŲ MERĄ S. ŽVINĮ

  • 1

Opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) grąžino į partiją balandį Molėtų skyriaus pašalintą šio rajono merą Stasį Žvinį.

Tokį sprendimą priėmė TS-LKD Priežiūros komitetas, atsižvelgęs į mero pašalinimo aplinkybes nagrinėjusios specialiosios darbo grupės rekomendaciją, pranešė partija.

S. Žvinį TS-LKD Molėtų skyrius buvo pašalinęs iš partijos kaltindamas kolegialiai priimtų sprendimų nesilaikymu.

S. Žvinys tuomet teigė tapęs konkurencinės kovos partijoje auka, kai palaikė partiją palikusį jos narį vicemerą Mindaugą Kildišių. Kartu su juo konservatorius paliko apie 20 skyriaus narių.

„TS-LKD Molėtų rajono skyriuje šį pavasarį buvo susidariusi gana sudėtinga situacija – iš partijos išėjo pora dešimčių partijos narių, o vėliau skyriaus taryba iš partijos pašalino ilgametį savivaldybės merą S. Žvinį“, – apie situaciją sakoma TS-LKD pranešime.

Dėl skyriuje kilusių problemų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis sudarė situaciją išanalizuoti turėjusią darbo grupę.

Vienas jos siūlymų buvo Molėtų skyriaus tarybos sprendimą dėl mero pašalinimo perduoti Priežiūros komitetui, kad šis įvertintų, ar S. Žvinys pašalintas pagrįstai.

Pasak Priežiūros komiteto pirmininko Valdo Benkunsko, komitetas nustatė, kad TS-LKD Molėtų skyriaus taryba pažeidė privalomas taisykles kviesti svarstomą narį į posėdį, suteikiant teisę pasisakyti.

S. Žvinys praėjusiuose tiesioginiuose merų rinkimuose gavo per 61 proc. balsų ir buvo išrinktas per pirmąjį turą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Varnas varnui akies nekerta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS