Konservatoriai: susirūpinimą kelia „Avia Solutions Group“ sąsajos su Kremliumi | kl.lt

KONSERVATORIAI: SUSIRŪPINIMĄ KELIA „AVIA SOLUTIONS GROUP“ SĄSAJOS SU KREMLIUMI

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis ir nariai Rasa Juknevičienė, Laurynas Kasčiūnas kreipėsi į Ministrą pirmininką Saulių Skvernelį, norėdami atkreipti dėmesį į neseniai žiniasklaidoje pasirodžiusią išsamią analizę bei kitą viešumoje pasirodžiusią informaciją apie AB „Avia Solutions Group“ ir jos antrinių įmonių galimas sąsajas su Kremliaus aplinka, įskaitant Rusijos Federacijos gynybos pramonę, mūsų NATO partnerės JAV sankcionuojamus asmenis ir finansines institucijas.

„Nerimą kelia tai, kad nors bendrovės ir jai priklausančių įmonių atitikimas nacionalinio saugumo interesams jau kurį laiką kelia rimtų abejonių, valstybės institucijos yra sudariusios ne vieną sutartį su įvairiomis su AB „Avia Solutions Group“ susijusiomis įmonėmis. Pavyzdžiui, kaip teigiama pateiktoje informacijoje, įmonės tiekia degalus Lietuvos kariuomenės orlaiviams, įskaitant tuos, kuriais naudojasi Lietuvos Respublikos aukščiausi pareigūnai, teikia paslaugas Lietuvos oro uostuose, kurie pagal įstatymus yra laikomi nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbia infrastruktūra ir t. t.“, - sako TS-LKD frakcijos seniūnas G. Landsbergis.

Pažymėtina, kad valstybės institucijos turi laikytis principinės nuostatos ir ją deramai įgyvendinti, kad valstybės nacionalinių interesų neatitinkančioms įmonėms būtų ne tik efektyviai užkertama galimybė prieiti prie nacionaliniams saugumui reikšmingos, strateginės infrastruktūros ir informacijos, bet ir galimybė gauti finansinę naudą iš valstybės - tik tokiu būdu tai veiks ne tik kaip ribojanti, bet ir kaip prevencinė priemonė, skatinanti įmones priimti atsakingus verslo sprendimus.

„Ministrą pirmininką raginame įpareigoti atsakingas institucijas kuo skubiau patikrinti ir išnagrinėti viešumoje pateiktą informaciją dėl AB „Avia Solutions“ ir su ja susijusių įmonių bei įvertinti ją nacionalinio saugumo interesų požiūriu“, - sako Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė R. Juknevičienė.

Parlamentarai Ministro pirmininko prašo apsvarstyti galimybę pareikalauti „Avia Solutions Groups“ skubiai pateikti tikslią informaciją apie savo naudos gavėjus.

„Pasitvirtinus informacijai apie AB „Avia Solutions Group“ priklausančių įmonių keliamą grėsmę nacionalinio saugumo interesams, prašome nutraukti sutartis ir ieškoti kriterijus atitinkančių paslaugų tiekėjų, taip pat duomenimis pasidalinti su NATO partneriais, juos įspėjant apie rizikas“, - pažymi Seimo narys L. Kasčiūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

n

visu pirma tik nedaug yra mano lupomis išsakytas buvo trumpas rašinis prieš keleta metu liepos mėn, buvau komentara parašes apie šita pona kuris yra nuotraukoj, pavardės neminėsiu juk buvo su rusijos avia solutons sasajos trintys tarpe šitu dramaturgo nuotikiu gyvenimo turtėjimo , ir t,t, ir kur mano žodis nukeliavo juk ant stalo pas tyrėja policijos rinktinės kabineto pasiaiškinimo proceduros juk tas ponas buvo apskundes straipsniu komentaro ir t ,t, skaitau izvestijos , laikraščius ir skaitau beveik kas diena o ten ir radau rašymus apie šita šeimos verslo komanda ,taip buvo izvestiju laikrašti rašyta prieš gera pora metu, blogai kad aš ta laikrašti prakurom turėjau nemalonu ir ne eilini pokalbi dėl laisvo žodžio demokratijos nuomonių išsakyto .man labai parupo sužinoti koki tirėjas turi orgumenta prieš mane aš paklausiau pone ar jus tikite šitu piliečiu kuris blogi neša mūsų šalies atžvilgiu juk čia mano manimu yra varšas ir stropus žmogaus turteijmo planas ne lietuvos šalies ,ką

jo

vos ne visos televizijos ,kai kurie laikrasciai interneto svetaines priklauso rusu kapitalui su vietiniais statytiniais ir nieko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS