Konstitucinis Teismas imsis A. Skardžiaus apkaltos komisijos | kl.lt

KONSTITUCINIS TEISMAS IMSIS A. SKARDŽIAUS APKALTOS KOMISIJOS

Konstitucinis Teismas (KT) tirs, ar iš Artūro Skardžiaus apkaltos komisijos pašalinus konservatorių Andrių Kubilių parlamentarai neturėjo šios formuoti iš naujo. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys Eltai sakė besitikįs, kad KT išvada padės išvengti panašių situacijų ateityje.

„Seimo daugumos sprendimas išmesti vieną iš opozicijos žmonių iš komisijos yra akivaizdus opozicijos teisių suvaržymas. Žinau, kad išmestas buvau dėl to, kad aktyviai tyriau A. Skardžiaus bylą. Tikiuosi, kad teismas leis atkurti valdančiųjų sugriautą teisinę praktiką“, – teigė A. Kubilius.

ELTA primena, kad iš komisijos A. Kubilius buvo pašalintas metant kaltinimus, neva jo sūnus suinteresuotas A.Skardžiaus apkalta, nes dirba bendrovės, vystančios energetikos projektus Baltarusijoje, stebėtojų taryboje. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) tuomet išaiškino, kad pradėti tyrimo dėl viešųjų ir privačių interesų nėra pagrindo.

Tuo tarpu A. Skardžiaus apkaltos komisijos pirmininkė Agnė Širinskienė KT sprendimo nagrinėti pareiškimą nesureikšmino.

„Manau, kad tai yra nuoseklu ir jei ieškovo skundas atitinka reikalavimus, tai paprastai KT visada imasi jį svarstyti. Tiesiog atitiko formalius reikalavimus, ir puiku. Visada džiaugiuosi tokiais atvejais, nes taip kuriama papildoma teismų praktika, o kuo jos daugiau, tuo viskas aiškiau“, - Eltai sakė valdančiosios frakcijos narė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Konslibai neatleis.

Mirtinai įsikibo savo xromuotais dantim.Pajungė visą voratinklį..Žinosi Skordžiau kaip garsinti teroristinės partijos ūkinę veiklą - "ateina partijos ir vėl išnyksta, atėjo konservės visiems laikams!"Ir daro ką nori:D)

tai

socmafijos kerstas ir pavydo atpirkimo ozys.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS