L. Linkevičius apdovanojo „Diplomatijos žvaigžde“ JAV lietuvių bendruomenę | kl.lt

L. LINKEVIČIUS APDOVANOJO „DIPLOMATIJOS ŽVAIGŽDE“ JAV LIETUVIŲ BENDRUOMENĘ

  • 0

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ministerijos garbės ženklu - „Lietuvos diplomatijos žvaigžde“ už lietuvybės puoselėjimą ir lietuvių kultūros sklaidą trečiadienį apdovanojo JAV lietuvių bendruomenę.

Apdovanojimą ministras įteikė bendruomenės pirmininkei Sigitai Šimkuvienei-Rosen Vašingtone surengto iškilmingo Lietuvos valstybės šimtmečiui skirto priėmimo metu.

„Šiandien švenčiame Lietuvos laisvę ir Lietuvos-Amerikos partnerystę dideliame draugų būryje. Norėtųsi padėkoti kiekvienam asmeniškai, tačiau ypatingą padėką reiškiu JAV lietuvių bendruomenei, kuri visuomet dirbo ir visuomet kovojo už Lietuvos laisvę, už mūsų tradicijų ir kultūros išlaikymą. Reiškiu padėką iš visos širdies,“ - sakė L. Linkevičius.

Ministras taip pat pažymėjo, kad Lietuvos ir JAV strateginė partnerystė yra labai svarbi toliau stiprinant Lietuvos nepriklausomybę ir transatlantinius ryšius.

Pasak Lietuvos užsienio reikalų ministerijos pranešimo, Lietuvą su atkurtos Nepriklausomybės šimtmečiu sveikino JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojas Europos ir Eurazijos reikalams Wessas Mitchellas, senatorius Richardas Durbinas, kongresmenas Johnas Shimkus.

Kovo 7 dieną ministras L. Linkevičius taip pat dalyvavo Lietuvos ambasadoje Vašingtone surengtame kasmetiniame Lietuvos garbės konsulų, akredituotų JAV ir Meksikai, susitikime bei pasisakė nevyriausybinių JAV organizacijų diskusijoje apie paramą Rusijos pilietinei visuomenei.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS