L. Linkevičius apie Turkiją: tai šalis, su kuria reikia mokėti kalbėtis | kl.lt

L. LINKEVIČIUS APIE TURKIJĄ: TAI ŠALIS, SU KURIA REIKIA MOKĖTI KALBĖTIS

  • 3

Prieš Jungtinių Amerikos Valstijų viceprezidentą Ankaroje apsilankė Lietuvos diplomatijos vadovas Linas Linkevičius. Jis buvo pirmas Europos Sąjungos ir NATO užsienio reikalų ministras, kuris atvyko į Turkiją po nepavykusio pučo.

Turkijos užsienio reikalų ministras po L. Linkevičiaus vizito „Twitter“ paskyroje paskelbė, kad Lietuva įrodė esanti tikra draugė.

„Aš manau, kad daugiau turi draugų, bet, matot, draugai yra dar ir tam, kad kalbėtųsi. Jeigu vyksta toks įvykis, tai nėra šiaip šalis, kuri savaime pati sau gyvena. Ji yra kandidatė į ES, tai yra teisiškai ir formaliai faktas, ES muitų sąjungos narė, yra viena reikšmingiausių NATO sąjungininkių pietų flange, turinti pusės milijono kariuomenę, ir tai yra šalis, su kuria reikia kalbėtis, ir ne tik kalbėtis, bet ir mokėti kalbėtis, kad būtų išgirsta.

Jei mėnesį laiko yra vis priimami ir siunčiami pareiškimai per spaudą ir daugiausia kritiški, kadangi visiems sunku suprasti tuos masinius sulaikymus ir areštus. Tai jiems reaguoti labai sudėtinga yra, ir jie nori, tikisi, kad su jais bus kalbamasi“, – po vizito sakė L. Linkevičius.

Kokia yra ES politika Turkijos atžvilgiu ir ką patys turkai dabar galvoja apie Bendriją? Apie tai – pokalbis „Aktualiame interviu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Che: "Aš manau, kad daugiau turi draugų, bet, matot, draugai yra dar ir tam, kad kalbėtųsi" - ką Turkija ir daro su Rusija; o ką mes į tai?

idomu

tik komsomolcai moka susikalbet su tokiomis salimis o kiti tai glusi nes nezino komsomolcu lozungu

VYTAS

jau ne daug linkei-komsorgui liko komjaunuoliško darbo.Manau jau seniai laikas išspirti į šančius pas brolį Vinių gatvėn.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS