L. Linkevičius: kalbėsime su ta Rusijos dalimi, kuri nori kalbėtis | kl.lt

L. LINKEVIČIUS: KALBĖSIME SU TA RUSIJOS DALIMI, KURI NORI KALBĖTIS

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, komentuodamas Rusijos diplomatų pasisakymus, kad Lietuva tikslingai sugadino santykius su Rusija, pabrėžė, jog Lietuva yra linkusi kalbėtis su ta Rusijos dalimi, kuri vertina dialogą.

„Mes su Rusija norime kalbėtis ir kalbamės su ta Rusija, kuri nori kalbėtis, o ne ta, kuri dialoge parodo raketas, nukreiptas į Floridą“, - kalbėjo L. Linkevičius, galvoje turėdamas Rusijos Prezidento Vladimiro Putino kovo 1 d. pristatytą metinį pranešimą, kurio metu vaizdo klipe buvo demonstruotos raketos, skriejančias virš Jungtinių Amerikos Valstijų teritorijos.

„Mes neturime išankstinės nuostatos, mes neturime neigiamos nuostatos rusų tautai, rusų kalbai, rusų kultūrai. Po poros dienų vyks jau penktą kartą Rusijos forumas (Vilniaus Rusijos forumas - ELTA), kuriame rusiškai kalbėsime su Rusijos atstovais apie Rusijos ateitį Europoje“, - pirmadienį delfi.lt konferencijoje sakė užsienio reikalų ministras.

Mes su Rusija norime kalbėtis ir kalbamės su ta Rusija, kuri nori kalbėtis, o ne ta, kuri dialoge parodo raketas, nukreiptas į Floridą.

„Kas galėtų būti labiau iniciatyvu, kas galėtų būti labiau pozityvu. Neturėtų niekas monopolizuoti kaip ir meilės tėvynei, taip ir atstovavimą savo šaliai. Šalys yra įvairios, ypatingai didžiosios šalys. Tokia valstybė kaip Rusija yra labai didelė, yra labai daug žmonių, labai daug pažiūrų, kad ir kaip besistengtų tas pažiūras suvienodinti, jos nėra vienodos, jos yra įvairios“, - apibendrino L. Linkevičius ir pridūrė, kad tarpvalstybiniuose santykiuose būtina vadovautis ne emocijomis ir išankstiniais nusistatymais, bet argumentų kalba.

Rinksis į tradicinį Vilniaus Rusijos forumą

Aptarti Vakarų atžvilgiu agresyvėjančią Kremliaus politiką bei iššūkius, kurie kyla Rusijos pilietinei visuomenei, valdžiai griežtinant žiniasklaidos kontrolę, garsūs Vladimiro Putino režimo kritikai rinksis į jau penktąjį Vilniaus Rusijos forumą.

Tarp forumo dalyvių - Michailas Chodorkovskis, Garis Kasparovas, Michailas Kasjanovas, Vladimiras Kara-Murza, Vladimiras Ašurkovas, Dmitrijus Gudkovas.

Forumas tradiciškai suburia per šimtą politikų, pilietinės visuomenės atstovų, žmogaus teisių gynėjų, akademikų, žurnalistų iš Rusijos, Lietuvos, kitų Vakarų šalių.

Užsienio reikalų ministerijos (URM) išplatintame pranešime spaudai pažymima, kad pagrindinis dėmesys organizuojamame forume bus skiriamas padėčiai Rusijoje po šįmet įvykusių Rusijos prezidento rinkimų, pilietinės visuomenės ir žiniasklaidos veiklos būdams griežtai kontroliuojamoje aplinkoje, stiprėjančiai Rusijos priešiškai veiklai Vakarų atžvilgiu, išpuoliams prieš liberalios demokratijos vertybes.

Kasmet vykstančiame forume aptariamos Rusijos vidaus ir užsienio politikos aktualijos, žmogaus teisių padėtis, Rusijos santykiai su Vakarais, šių santykių perspektyvos. Diskusijų metu įvertinamos Rusijos raidos tendencijos, ekonominė padėtis, diskutuojama kovos su Rusijos propaganda tema, kitais aktualiais klausimais.

Gegužės 24-25 dienomis vyksiantį Vilniaus Rusijos forumą Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija organizuoja kartu su Rytų Europos studijų centru ir Andrejaus Sacharovo demokratijos plėtros tyrimo centru prie Vytauto Didžiojo universiteto. Vilniaus Rusijos forumas rengiamas nuo 2013 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Liėtuvis

Stora keule ant kuolo !

Alis Petkus...

labai gerai tiktų į JAV užsienio ministrus...

Mykolas

Jus norite klausyti to, ką norite girdėti, bet ne kitokią nuomonę ir požiūrį į įvykius pasaulyje . Čia visa mūsų bėda .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS