Liberalai piktinasi blogu darbo organizavimu Seime | kl.lt

LIBERALAI PIKTINASI BLOGU DARBO ORGANIZAVIMU SEIME

Liberalų sąjūdžio frakcija piktinasi blogu darbo organizavimu ir sako, kad valdantieji sistemingai slopina opoziciją.

Ketvirtadienio Seimo vakarinis posėdis buvo skirtas Liberalų sąjūdžio frakcijos įstatymų projektams pristatyti, tačiau posėdžių sekretoriatas trečiadienį iš opozicinės darbotvarkės išbraukė pusę pateiktų įstatymų projektų, nes paskirti komitetai nesugebėjo pateikti jiems išvadų. Darbotvarkėje palikti tik pateikimo stadijos projektai.

„Blogas darbo organizavimas Seime bado akis. Valdančiųjų įstatymų projektai komitetuose kartais būna apsvarstomi ir per vieną dieną, o opozicijos projektams apsvarstyti nepakanka ir metų“, - sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

Valdančiųjų įstatymų projektai komitetuose kartais būna apsvarstomi ir per vieną dieną, o opozicijos projektams apsvarstyti nepakanka ir metų.

E. Gentvilo teigimu, Seime kuriama iliuzija, kad opozicija įtraukiama į įstatymų leidybą ir gali pateikti įstatymų projektus, tačiau projektai, kuriems buvo pritarta, svarstymo stadijos taip ir nepasiekia.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotojos Aušrinės Armonaitės teigimu, valdantieji sistemingai slopina opoziciją, neleidžiant svarstyti parengtų įstatymų projektų, o pasiekus svarstymo stadiją juos paslepia stalčiuose.

„Opozicinę darbotvarkę turime gana retai, tačiau šiandien, kai pateikta opozicinė darbotvarkė, mums buvo pasiūlyta sutrumpinti posėdžio laiką. Pateikėme 14 įstatymų projektų, tačiau mūsų darbotvarkė buvo „iššienauta“ leidžiant pristatyti tik tuos projektus, kurie yra pateikimo stadijos. Komitetai, kuriems pirmininkauja valdančiųjų atstovai, nepateikė išvadų projektams, nors kai kuriais atvejais išvadoms pateikti turėjo net 5 mėnesius“, - sakė A. Armonaitė.

Liberalų sąjūdžio frakcija į opozicinę darbotvarkę įtraukė 14 klausimų, su kuriais dirba jau nuo 2015-2016 m., tačiau iki šios dienos svarstymo stadijos šie įstatymų projektai nepasiekė. Nors sesijos pradžioje tvirtinamoje darbotvarkėje įstatymų projektai buvo įtraukti, pirmenybė kol kas suteikiama valdančiųjų įstatymų projektams.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

jonas

NERA KO PIKTINTIS ZMONES SUTEIKE MANDATA VALSTIECIAMS IR JIE TURI VYKDITI SAVO PROGRAMA JEI OPOZICIJA NEGAISINTU SAVO MENKAIS BALAGANAI LAIKO TAI VISI BUTU PATENKINTI

nejuokin

oj kaip jie gerai dirbo savo praeitam kadencijoje ----nejuokinkit vagiu zuliku gauja parode kaip jie voka dirbti seime ,,,,posiai dienai ubagaujam ----mafija----

SUSIJUSIOS NAUJIENOS