Liberalų sąjūdis galimai naudojosi nelegaliu rinkėjų duomenų kaupimu | kl.lt

LIBERALŲ SĄJŪDIS GALIMAI NAUDOJOSI NELEGALIU RINKĖJŲ DUOMENŲ KAUPIMU

  • 2

Praėjusį pavasarį paaiškėjo, kad britų kompanija „Cambridge Analytica“ neteisėtai rinko „Facebook“ vartotojų duomenis ir vėliau juos naudojo rinkėjams paveikti. Prieš trejus metus bendrovės motininės įmonės „SCL Elections“ paslaugomis naudojosi ir Liberalų sąjūdis, per savivaldos rinkimus į Vilniaus miesto merus iškėlęs Remigijaus Šimašiaus kandidatūrą, rašo dienraštis lrytas.lt.

Kaip teigiama portale, pagal 2014 metais sudarytą sutartį britų bendrovė Remigijui Šimašiui buvo įsipareigojusi sukurti rinkėjų duomenų bazę ir pateikti duomenis apie Vilniaus miesto rinkėjus.

„Lietuvos ryto“ turimais duomenimis, Liberalų sąjūdžio vardu sutartį su britų kompanija pasirašė tuometis partijos atsakingasis sekretorius Raimondas Imbrasas. Liberalų sąjūdis „SCL Elections“ už paslaugas turėjo sumokėti 30 tūkst. eurų.

Dabartinis Liberalų sąjūdžio vadovas Eugenijus Gentvilas teigia, kad apie sutartį sužinojęs prieš kelias dienas, nes, anot jo, paslaugos buvo perkamos Vilniaus mero rinkimams ir nesusijusios su partija.

R. Šimašius teigė nežinantis, ar partija naudojosi „SCL Elections“ ir tikino, kad pats ja nesinaudojo. Tačiau, jo teigimu, informacija apie užsienio konsultantų paslaugas iškilo neatsitiktinai – anot politiko, klausimų apie šią sutartį jam buvo pateikta pastarajame Liberalų sąjūdžio valdybos posėdyje, kuriame jis atsisakė partijos pirmininko pavaduotojo pareigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kažkaip nebesistebiu , kad

Liberalų vadas Gentvilas eilinį kartą ,,nieko nežino,, ) ,, nežinojo ,, nei apie Masiulio dėžutes, nei apie ,, perimtą,, iš Masiulio padėjėjos likusią ,, meilę,, Masiuliui ... tik viską ,, žino,, apie ,, valstiečius,, ir kas kieno meilužė ir kiek turi žemių .. apgailėtina ..

Blinda

Ar greit juos visus uždarys?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS