Lietuva primena nepripažinsianti Krymo aneksijos | kl.lt

LIETUVA PRIMENA NEPRIPAŽINSIANTI KRYMO ANEKSIJOS

  • 19

Minint ketvirtąsias Rusijos įvykdytos Krymo pusiasalio okupacijos metines, Lietuva primena jos nepripažinsianti.

„Lietuva tvirtai remia Ukrainos suverenitetą, nepriklausomybę bei teritorinį vientisumą, nuosekliai vykdo neteisėtos Krymo okupacijos ir aneksijos nepripažinimo politiką, smerkia Rusijos Federacijos, kaip okupacinės jėgos, vykdomus sistemingus pagrindinių žmogaus teisių suvaržymus, žiniasklaidos, taikių susirinkimų, religijos ir įsitikinimų laisvių pažeidimus, Krymo totorių persekiojimą“, – rašoma trečiadienį išplatintame Užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Anot jos, Lietuva ir toliau sieks, kad Rusijai taikomos Europos Sąjungai ir kitos tarptautinės sankcijos dėl Krymo aneksijos tęstųsi, kol Rusija pasitrauks iš šios teritorijos.

2014-ųjų vasario 27-ąją Ukrainos Krymo pusiasalyje buvo užimtas pirmasis autonominės Krymo valdžios pastatas. Po mažiau nei mėnesio, nedalyvaujant tarptautiniams stebėtojams, surengtas tarptautinės bendruomenės pasmerktas referendumas, po kurio Krymą aneksavo Rusija.

Balandį karas tarp Ukrainos vyriausybinių pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų įsiplieskė Ukrainos rytuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

...

Pagal Jaltos sutartį Rusija turėjo teisę administruot Karaliaučiaus sritį TIK 50 metų, tai dabar jie ten TIK okupanto teisėmis sėdi.

Kęstas

Lietuvos valdžia sąmoningai naikina Lietuvos ūkį. Kodėl? Kad pakenktų Rusijai. Lietuvos valdžia praktiškai padovanojo naftos perdirbimo gamyklą užsienio kapitalui (dabar ta gamykla yra lenkų rankose) ir atjungė ją nuo rusų naftotiekio. Visi mes brangiai mokame už bereikalingą suskystintų dujų laivo nuomą [1]. Tą laivą išsinuomavus, dujos atsitiktinai atpigo visame pasaulyje dėl ekonominių sunkumų, ne dėl mūsų durno laivelio.

Kęstas

Kas dar liko mūsų ūkyje naikinti? Klaipėdos uostas ir Lietuvos geležinkeliai. 2017 m. net trečdalis krovinių, pervežamų Lietuvos geležinkeliais ir per Klaipėdos uostą, buvo kroviniai iš Baltarusijos. Rizikuojame prarasti šiuos transporto srautus ir pigią elektrą iš rytų, nukarpydami elektros laidus į Baltarusiją dėl naivių pastangų sulaikyti elektronus, einančius iš jau praktiškai pastatytos Baltarusijos atominės elektrinės. "O Latvija nori, kad jos turima jungtis su Rusija link Velikoretskaja vietovės netoli Pskovo būtų išsaugota. Viena vertus, tai būtų Baltarusijai palankus sprendimas, Lietuvoje esant aklinai sienai, neleidžiančiai Baltarusijos atominės elektrinės energijai pakliūti į Baltijos šalių rinką. Dabar ta energija pakliūtų per Rusiją. Kita vertus – galimybė Rygai mainais gauti krovinių į Latvijos uostus Klaipėdos uosto sąskaita.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS