Lietuva smerkia Sirijos sprendimą nepriklausomais pripažinti Gruzijos regionus | kl.lt

LIETUVA SMERKIA SIRIJOS SPRENDIMĄ NEPRIKLAUSOMAIS PRIPAŽINTI GRUZIJOS REGIONUS

  • 5

Lietuva smerkia Sirijos sprendimą nepriklausomais pripažinti Rusijos okupuotus Gruzijos regionus – Abchaziją ir Pietų Osetiją.

„Lietuva smerkia Sirijos sprendimą pripažinti Gruzijos Abchazijos ir Pietų Osetijos regionus „nepriklausomomis valstybėmis“, – skelbiama Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

„Tai – šiurkštus Sakartvelo suvereniteto ir teritorinio vientisumo bei tarptautinės teisės pažeidimas. Raginame Sirijos vyriausybę vykdyti užsienio politiką, paremtą tarptautinės teisės normomis, o ne trečiųjų šalių spaudimu, ir nedelsiant atšaukti šį sprendimą“, – pažymima pareiškime.

Damaskui pripažinus Abchazijos ir Pietų Osetijos nepriklausomybę, Gruzijos užsienio reikalų ministerija antradienį pradėjo diplomatinių santykių su Sirija nutraukimo procedūrą.

Anksčiau antradienį Abchazija ir Pietų Osetija paskelbė, kad Sirija pripažino jų nepriklausomybę ir pradės diplomatinius santykius, atidarydama atitinkamas pasiuntinybes Sirijoje ir minėtuose Gruzijos regionuose.

Dešimtajame paskutinio amžiaus dešimtmetyje apie atsiskyrimą paskelbusią Pietų Osetiją ir kitą atskilusį regioną – Abchaziją – nepriklausomomis valstybėmis Maskva pripažino po 2008 metų karo.

Rusija nuolat laiko tūkstančius savo karių šių teritorijų karinėse bazėse. Tarptautinė bendruomenė Abchaziją ir Pietų Osetiją laiko okupuotomis Gruzijos teritorijomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Ei, kacapai-

Pries komentuodami Lietuvių gramatikos pasimokykit, burliokai apsikakine. Fašistas putinas okupavo Sakartvelo žemes, o skeltanagiai is džiaugsmo į kelnes dergia.

Ne

saktamuzgija, o mačkriušelis man atrodo...

kokia

dar /lietuva/ jei viska reg. briuselio ir mag link/sindikatas/.......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS