„Naisių vasaros“ nežiūrėjęs V. Pranckietis: serialas nėra politinė reklama | kl.lt

„NAISIŲ VASAROS“ NEŽIŪRĖJĘS V. PRANCKIETIS: SERIALAS NĖRA POLITINĖ REKLAMA

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, nors ir prisipažino, kad serialo „Naisių vasara“ nežiūrėjo, „Žinių radijuje“ tvirtino nemanąs, jog serialas gali būti traktuojamas kaip politinė reklama.

„Aš nežinau kaip jis (serialas, - ELTA) su partija susijęs. Manau, kad niekaip“, - akcentavo V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas davė suprasti, kad klaidinga būtų manyti, jog 2013 metais buvo mąstoma, kad serialas „Naisių vasara“ taps politinės reklamos, padedančios 2016 metais laimėti rinkimus, dalimi.

Reaguodamas į žurnalisto klausimą, kad yra randama panašumų tarp partijos lyderio ir serialo, V. Pranckietis teigė: „Žinote, čia kaip į vaikus žiūrime. Sakome vienas, kad į mamą panašus, kitas, kad į tėtį panašus. Tai, matyt, abu vienas į kitą panašūs“.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė Ingrida Šimonytė kreipėsi į Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkę Laurą Matjošaitytę, prašydama ištirti, ar serialas „Naisių vasara“ nėra paslėpta Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos reklama.

Tokių klausimų I. Šimonytei kilo dėl minėtoje publikacijoje išsakytų minčių, kad nuo 2009 m. rodytame seriale piliečiai rado paslėptos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos politinės reklamos, netgi atpažino partijos lyderį viename iš pagrindinių filmo herojų vaidmenyje.

Parlamentarė prašo, kad Vyriausioji rinkimų komisija įvertintų, ar minėtame straipsnyje pateiktos ištraukos iš televizijoje rodyto serialo „Naisių vasara“ atitinka politinės reklamos apibrėžimą.

Dėl to paties į VRK kreipėsi ir Socialdemokratų partijos frakcijos narys Algirdas Sysas.

Jei VRK nustatys, kad serialas buvo paslėpta politinė reklama, „valstiečiai“ gali prarasti dotacijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS