Nauja komisija kovai su korupcija renkasi į pirmą posėdį | kl.lt

NAUJA KOMISIJA KOVAI SU KORUPCIJA RENKASI Į PIRMĄ POSĖDĮ

Prieš kelis mėnesius įkurta vyriausybinė komisija kovai su korupcija ketvirtadienį rinksis į pirmą posėdį.

Komisija aptars naujus kovos su korupcija tikslus ir priemones bei problemas viešuosiuose pirkimuose, BNS sakė ministro pirmininko patarėjas Skirmantas Malinauskas.

„Bus pristatyti nauji tikslai ir priemonės, į kovą su korupcija įtraukiant visas institucijas – ministerijas ir joms pavaldžias įstaigas“, – teigė S. Malinauskas.

Pasak jo, aptariant viešuosius pirkimus Specialiųjų tyrimų tarnyba pristatys atliktas analizes, pakomentuos galimybes dėl didesnės korupcijos prevencijos šioje srityje.

Naujai kovos su korupcija komisijai vadovaus ministras pirmininkas, o jo pavaduotojais bus teisingumo ministras ir Specialiųjų tyrimų tarnybos direktorius.

Panaši vyriausybinė komisija egzistavo nuo 2003 metų, bet ji buvo atstovaujama žemesniu lygiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Korupcija

Korupcija lietuvos pakisineje respublikoje tai kaip piktybinis auglys ketvirtoje stadijoje kuris yra nepagydomas per velai susigriebta liga jau apemusi visa kuna ir kovoti su ja jau beprasmiska nors kai kurie gydytojai vistiek ima kysius ir sako kad ligoni dar galima pagydyti ir bando istemti laika taip si vyriausybe tai tie daktarai kurie darydami reklama rinkimams bando gydyti neisgydoma liga tai zinodami

Senelis

Apie korupciją ir oligarhus kalbėjo ir dabartinė prezidentė,kaip juos sutvarkė matote patys,teisėjus irgi keitė,prokurorus,keitė.Kas pasikeitė valstybėje? Vargšų ir turtingųjų skaičius išaugo geometrine progresija,teisėsauga taip sutvarkė,kad pačius į prezidentavimo pabaigą uždarė į cypę tikdalį,nes jei uždarytų daugiau užsidarytų teismai,lygiai tą patį kalba ir švarkeis,tol kol taps prezidentų,o už lanzberginius jis galvą paguldys,pamatysite tai labai greitai.Per inoguraciją į VRM ministrus kalbą ministerijoje kas pasakė apie ministrą ir jo išaukštinimą,buten V.Lansbergis.Viskas pasirodys kas prieš ir kas už vėliau,taip kaip buvo ir ankščiau,čia tik žaidimai,o gyvenimo realybę išvysite po rinkimų.

manau jau yra blogai ,

todėl reikia , kad Prezidentas būtų suinteresuotas tikrai mažinti korupciją , nes jo 'galioje ' teisėsauga , o Skvernelis jau būdamas premjeru tuo rūpinasi . Per prezidento rinkimus balsuosiu TIK už Skvernelį , kuris jau dabar sako "reikia rauti siurbeles nuo valstybės biudžeto " . O ką Nausėda ar konservatorių remiama Šimonytė ? Netikiu ir nepasitikiu , o man nusibodo stebėtis - kodėl nieko nenuteisia ? Konservatoriai ir kiti opoziciniai seime jau dabar priešinasi bet kokiai kontrolei ar komisijai , kuri nori suvaldyti biudžeto 'įsisavinimą " .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS