Nemokamas visų pradinukų maitinimas – nebent nuo 2019-ųjų? | kl.lt

NEMOKAMAS VISŲ PRADINUKŲ MAITINIMAS – NEBENT NUO 2019-ŲJŲ?

  • 3

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) siūlo Vyriausybei pritarti parlamentarų pataisoms, numatančioms įvesti nemokamą maitinimą pradinukams, tačiau rekomenduoja kol kas nesvarstyti jų Seime.

Kaip skelbia „Lietuvos žinios“, ministerija nurodo, jog šalies finansinė ir ekonominė situacija dar nėra tokia, kad valstybė galėtų skirti lėšų nemokamam visų pradinukų maitinimui – tai būtų galima padaryti nebent nuo 2019 metų.

SADM duomenimis, pritarus Seimo Socialdemokratų darbo frakcijos atstovų siūlymui, nemokamas maitinimas būtų skiriamas apie 118 tūkst. mokinių, tam valstybės biudžete kasmet reikėtų apie 26,4 mln. eurų, savivaldybėms tektų papildomai skirti apie 6,6 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

mai,,,

., turime 7 anūkus ir matomi yra rodikliai, vieni lanko darželi kiti eina į mokykla ir po pamoku ateina namo ir sako ,žinai tėveli senelis man davė pietums taip aš valgyti buvau valgykloj, įmiau sriubos lekštute antro košes su kotlietuku ir kompoto ,bet tu žinai kad kiti vaikai tokio maisto nevalgo kaip aš ., tie vaikai žiūri masto per prastas maistas rodo tu ponu vaikams ,ima kraunasi salduminus , vaisius ir dar kaip ką , taip bet jeigu yra tokiu šeimu kur vos galus sumasto vaikai ten ir nevalgo ,ir nepasakokite kad ten eis ir valgis ta ką pono vaikui siulys nebus lygiu ir pasaku nereikia , išmes pinigus bet bus tokiu kurie ims ir voks bastą , .

etc...

kodėl vis išlenda viena ar kita piliečių kategorija, kuri nusipelno gyventi geriau? Suprantu, jog reikia skatinti gimstamumą, nes tai mūsų šalies ateitis, tik jo gero ne tokiomis priemonėmis, kaip nemokamas maistas pradinukams, ar pienas, vaisiai, daržovės darželinukams, - visi norim valgyti, visiems visko reikia, tad ir galvokim kokius pasiūlymus teikiam ir įgyvendinam.

vajetau

Ateikit pirma pažiūrėt, ar suvalgo mamų išpirktą maistą... Visiems tikrai nereikia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS