NSGK nariai prašo premjero pateikti slaptos pažymos informaciją | kl.lt

NSGK NARIAI PRAŠO PREMJERO PATEIKTI SLAPTOS PAŽYMOS INFORMACIJĄ

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) nariai Rasa Juknevičienė, Arvydas Anušauskas, Virgilijus Alekna, Juozas Olekas ir Laurynas Kasčiūnas kreipėsi į premjerą Saulių Skvernelį, prašydami artimiausiame NSGK posėdyje „pateikti slaptoje pažymoje, adresuotoje Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnui Ramūnui Karbauskiui, esančią informaciją“.

„Panašu, kad premjeras ir Seimo „valstiečių“ frakcijos seniūnas piktnaudžiauja valdžia, nes slaptumą naudoja politinei kovai. Nesuprantama, kodėl įslaptinta informacija siunčiama tik vienos frakcijos seniūnui, kodėl, jei yra grėsmė nacionaliniam saugumui, neinformuojama prezidentė, Seimo pirmininkas ir Seimo NSGK“, - sakė Seimo NSGK pirmininko pavaduotoja R. Juknevičienė.

Pasak jos, gruodžio 19 d. vyksiančiame Seimo NSGK posėdyje specialiosios tarnybos yra prašomos pateikti informaciją, susijusią su premjero kreipimusi į tarnybas dėl Kremliaus įtakų Lietuvoje vykstantiems politiniams procesams.

Apie grėsmę nacionaliniam saugumui liudijančią slaptą pažymą skaitęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas R. Karbauskis mano, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė irgi turėjo gauti šį dokumentą.

„Mane stebintų, jei prezidentė tos pažymos negavo, nes pagal logiką, tai ją turėjo gauti“, - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis, primena ELTA.

Jo nuomone, premjeras S. Skvernelis pagrįstai kreipėsi į slaptąsias tarnybas, nes „tai yra grėsmė nacionaliniam saugumui“.

„Akivaizdžiai yra įvardinti asmenys, kurie tą grėsmę sukelia. Aš manau, kad mūsų tarnybos turi labai atsakingai į tai reaguoti“,- trečiadienį žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kęstas

Kuri iš trijų užduočių labiausiai kenkia užsienio reikalų ministro Linkevičiaus sveikatai? "Sankcijų režimo priežiūra yra mūsų kaip ir užduotis, – sakė ministras Linkevičius, - antra užduotis - kasdien suvalgyti po dešimt riebių kukulių; trečia - erzinti rusus. Kaip matote iš spaudos, mes visas tris užduotis vykdome su kaupu." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

matyt daugiametei

mafijai tikrai prastai jeigu į savo fronto liniją metė didžiausią kozirį - galingąjį Grybą. Net įvyko nematytas, negirdėtas dalykas - Magnolija įlindo į nacionalinę tv ir tiesiogiai transliavo interviu žiurknalistei pumpirickaitei. Šie požymiai pranašauja galimus virsmus valdžios valdyme.Tikiuosi gerus.

Nezabitauskas

Tai vis tiktai pažyma buvo! Ne Skvernelio išmislas, bet saugumo pažyma! Ką dabar pasakys konservatoriai? Ką pasakys jų pasityčiojimus kas valandą kartojusi purvasklaida?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS