Pirmalaikiai rinkimai būtų naudingiausi konservatoriams? | kl.lt

PIRMALAIKIAI RINKIMAI BŪTŲ NAUDINGIAUSI KONSERVATORIAMS?

Beveik visoms Seime esančioms frakcijoms pirmalaikiai rinkimai grėstų praradimais – tokie rinkimai būtų naudingi tik konservatoriams.

Taip LRT RADIJUI sako politologas Lauras Bielinis. Jo nuomone, rinkimų nenorės nei socialdemokratai, nei „valstiečiai“, nei liberalai, tad „išankstinių rinkimų klausimas bus išspręstas labai paprastai – jų nebus“.

– Nepavykusi apkalta Mindaugui Basčiui ne tik patyrė fiasko, bet ir išprovokavo protestus, idėją rengti pirmalaikius Seimo rinkimus.

– Kalbant apie pirmalaikius rinkimus, reikėtų įvertinti jų naudą visoms Seime esančioms frakcijoms. Matome, kad surengti pirmalaikius rinkimus naudingiausia konservatoriams. Visos kitos frakcijos gali suabejoti jų nauda, nes gresia praradimai.

Socialdemokratai dabar yra susiskaldę ir negalėtų susigrupuoti taip, kad rinkimus organizuotų sėkmingai. „Valstiečiams“ šiandieninė situacija yra naudinga – jie yra dauguma, jie valdantieji, taigi jiems rinkimų tikrai nereikia.

Netgi liberalai, kuriems dar nėra aišku dėl jų pačių partijos likimo, ko gero, būtų linkę pasilikti šiame Seime, o ne bandyti rizikuoti naujuose rinkimuose. Taigi, manau, išankstinių rinkimų klausimas bus išspręstas labai paprastai – jų nebus.

– Kokių minčių politologui kelia rietenos Seime?

– Tiesą sakant, akivaizdu, kad politinės partijos įsivėlė į taktinių ginčų chaosą, kai pagrindiniais klausimais tampa tie klausimai (skandalai ir pan.), kurie netikėtai iškyla tą dieną arba kuriuos iškelia žiniasklaida, visuomenė. Strateginių sprendimų mes nematome.

Seime nėra aiškios strategijos metams, penkeriems metams, iki kadencijos pabaigos. Taigi apie tolimesnę ateitį nemąstoma. Netgi tie klausimai, kuriuos „valstiečiai“ iškėlė kaip savo rinkimų programos klausimus, yra epizodiniai ir jų negalima vertinti kaip strategiškai ryšių klausimų.

Taigi šiandien Seimas yra įsivėlęs į vienos dienos klausimų sprendimų rutiną.

– Per posėdį šiandien ketinama spręsti, ar sudaryti komisiją, kuri tirtų apkaltos Artūrui Skardžiui pagrįstumą. Koks dabar bus Seimo sprendimas?

– Reikia pripažinti, kad Konstitucinio Teismo išvados sukuria tokią situaciją, kad iškelti A. Skardžiui kaltinimus bus gana sudėtinga, nes, kaip aš suprantu, veikla, dėl kurios jį bus bandoma kaltinti, buvo vykdoma (arba įtariama, kad buvo vykdoma) iki jo išrinkimo į Seimo narius.

Jeigu bus atrasta tam tikrų faktų arba klausimas suformuotas kažkaip kitaip, tada galbūt apkaltos klausimas bus aiškesnis ir galbūt netgi bus išspręstas kažkokia pozityvia kryptimi.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

CHA: "tokie rinkimai būtų naudingi tik konservatoriams", taip kad: "Nepavykusi apkalta Mindaugui Basčiui ne tik patyrė fiasko, bet ir išprovokavo protestus, idėją rengti pirmalaikius Seimo rinkimus" - NEGI dar kam kyla klausimų kam buvo naudinga tą apkaltą žlugdyt, kas iš anksto tą 'mitingą' suruošė? (nors - balsavimas Seime tai DEMOKRATIJOS triumfas, pasipriešinimas KT diktatui)

vot teip

Tomkus is Respublikos grasina paviesinti visus buvusius ir esamus spec.tarnybu agentus,jei konservatoriai nepateiks irodymu kokia forma jiems taip maise M.Bastys?jei kam idomu paskaitytkit Respublika,toks jausmas,kad greit nebekils klausimas del isankstiniu seimo rinkimu,bus keliamas klausimas kur det tokia kruva uzsienio spec.tarnybom dirbanciu uzsislaptinusiu agentu?

deinis

pasistojo klausimas kai Tapinas per dvi dienas gauti leidimą ,pastatyti tribūną ,surenkti strei ka norin nuversti valdžią ,už kokius pinigus,sukviesti tiek žmonių ,kurie žinojo vieną žodį GĖDA ,jokių rimtų reikalavimų ar siulytų sprendimu,o moi GAD.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS